Samsung Galaxy S6 (Edge) duikt op in benchmark, wekt indruk

Via de benchmark test AnTuTu krijgen we een glimp van de hardware van de Samsung Galaxy S6 – of, om precies te zijn, van zijn broer met gebogen scherm, de Galaxy S6 Edge. De prestaties ervan zijn alleszins behoorlijk.

samsung-galaxy-s6-edge-antutu Samsung Galaxy S6 (Edge) duikt op in benchmark, wekt indruk

Allereerst zien we allerlei details van het toestel – modelcode SM-G925W8, een voor China bestemde variant van de Galaxy S6 Edge – bevestigd. Aan boord is Android 5.0.2, terwijl het rekenwerk gedaan wordt door Samsung’s eigen Exynos 7420 14nm octacore processor met een maximale kloksnelheid van 2,1 GHz. Het grafische werk wordt verricht door ARM’s Mali-T760 GPU.

Het beeldscherm heeft een QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels, wat met een diagonaal van 5,1 inch neerkomt op een pixeldichtheid van 576 pixels per inch.

De geteste versie van de Galaxy S6 Edge – die nagenoeg zeker over dezelfde hardware beschikt als de ‘normale’ Galaxy S6 – had een 20 megapixel camera aan boord, die ondersteund wordt door een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Desondanks doen er geruchten de ronde dat de uiteindelijke versie van het toestel een 16 megapixel camera krijgt.

De vraag of dit soort next generation technologie ook tot betere prestaties leidt, kan – aldus AnTuTU – bevestigend worden beantwoord. In de benchmark zet de Galaxy S6 een indrukwekkende recordscore neer van 60.978 punten. Ter vergelijking: Samsung huidige toptoestel, de Galaxy Note 4, blijft steken bij een ook niet misselijke score rond de 47.000.

Over iets minder dan drie weken is het zover: dan zal Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge officieel onthullen. Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S6 daadwerkelijk verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze email notificatie:

(via, via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee