Samsung Galaxy A5 (A3, A7) tip: Slim melden als notificatie LED vervanger

Nog even geduld: onze volledige Samsung Galaxy A5 review komt later deze week online. Tot die tijd willen we alvast één tip kwijt waar we zelf de afgelopen weken veel baat bij hadden – omdat het toestel helaas géén notificatie LED heeft die snel en simpel aangeeft of je een oproep of bericht hebt gemist.

samsung-galaxy-a5-a3-tip-notificatie-led-slim-melden-aan1 Samsung Galaxy A5 (A3, A7) tip: Slim melden als notificatie LED vervanger

Waarom Samsung geen notificatie lampje in de Galaxy A5 en A3 (en voor zover we nu kunnen nagaan A7) heeft gestopt is ons niet geheel duidelijk. Maar het is de reden waarom we opzoek gingen naar een andere manier om vrij eenvoudig te achterhalen of we oproepen of berichten gemist hadden. En die manier is er: de Slim melden feature, die ook op andere Galaxy telefoons te vinden is, komt op de Galaxy A5 dus als geroepen. Met Slim melden geeft de A5 een korte trilling als je het toestel oppakt, zodat je ook zonder te kijken weet wat er zoal aan de hand is. Op ons toestel stond de functie standaard uit – tijd dus, om ‘m in te schakelen.

samsung-galaxy-a5-a3-tip-notificatie-led-slim-melden Samsung Galaxy A5 (A3, A7) tip: Slim melden als notificatie LED vervanger

Je vindt Slim melden als je in de Instellingen onder het kopje Apparaat naar de optie Bewegeingen en gebaren (1) gaat. Tik vervolgens op Slim melden (2) en schakel de feature in met de ‘schakelaar’ (3).

Natuurlijk moet je nu nog steeds je telefoon aanraken om uit te vinden of je iets gemist hebt. Een notificatie lampje is nog steeds handiger. Maar bij gebrek daaraan, is Slim melden in ieder geval een aardig alternatief.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Reacties

 1. pris zegt

  Ik heb de Samsung al 2016 maarond slim melden doet het bij dus niet. Ik zet hem aan maar mijniet telefoon trilt niet..

  Hoe kan dit?

 2. talma zegt

  “Vroeger” kon je een plakkertje op de telefoon doen. Hier zar dan een lampje op. Dat begon te flikkeren wanneer je iets had gemist. Ik had er een van de bloedbank. Bestaan deze nog en werken ze ook op de galaxy a3? Mijn toestel.

 3. J. Talma zegt

  “Vroeger” was er een stickertje met een led. Deze flikkerde wanneer je iets had gemist.
  Zijn die er nog? Werken ze ook op de Samsung Galaxy A3?

Praat mee