Importdocument bevestigt mogelijk 4:3 scherm voor nieuwe Galaxy Tab 5

Dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe serie Galaxy Tab tablets is bekend. Eerder al dook het gerucht op dat deze mogelijk een beeldverhouding hebben van 4:3, in plaats van de tot nu toe door Samsung gebruikte 16:9. Mogelijk wordt dit nu bevestigd.

samsung-galaxy-tab-4-3-beeldverhouding-zauba-1024x212 Importdocument bevestigt mogelijk 4:3 scherm voor nieuwe Galaxy Tab 5

In de Indiase importdatabase Zauba is een Galaxy Tab met modelcode SM-T555 opgedoken – één van de nieuwe modelcodes voor de Galaxy Tab 5 serie. En opvallend genoeg heeft deze een schermdiagonaal van 9,7 inch, wat sterk doet denken aan de schermdiagonaal van Apple’s iPad – en die heeft inderdaad ook een 4:3 verhouding.

Natuurlijk hoeft dit niet per se het geval te zijn – je kunt ook een 16:9 scherm maken met een 9,7 inch diagonaal, tenslotte. Desondanks is het een opvallende afwijking van Samsung’s geliefde 10,1 inch formaat (of natuurlijk 10,5 inch voor de grote variant van de Galaxy Tab S).

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee