Gebruikt Samsung echt gerecyclede AMOLED schermen in haar vlaggenschepen?

En daar zijn we weer hoor, met de laatste geruchten en sappige roddels over Samsung en haar nieuwste toestellen. Deze keer gaat het niet over gelekte foto’s of specs van een prototype van de S6 maar om een ander, ietwat controversieel onderwerp.

13467711984_23d849fd80_k-1024x714 Gebruikt Samsung echt gerecyclede AMOLED schermen in haar vlaggenschepen?

De laatste weken gaan er namelijk geruchten de ronde dat Samsung ‘oude’ AMOLED schermen zou recyclen en gebruiken in haar vlaggenschepen zoals de Galaxy S5 en Note 4. Het gerucht zou zijn oorsprong vinden in foto’s en een video van Samsung’s productielijn waar het bedrijf openlijk oude schermen in nieuwe toestellen zou stoppen.

Tja, het eerste wat wij ons afvroegen was natuurlijk de aard van het gerucht, en daarom gingen ook wij opzoek naar bovengenoemd beeldmateriaal. Tevergeefs bleek later, aangezien wij noch sammobile de foto’s en video wisten te vinden.

Samsung’s kant van het verhaal

Daarnaast heeft Samsung zich ondertussen ook op het slagveld begeven en een statement achtergelaten over de geruchten. Volgens de Koreanen is het onzin dat er oude / gerecyclede componenten worden gebruikt in nieuwe toestellen. Het bedrijf laat echter wel weten dat het klanten de mogelijkheid biedt om te kiezen voor een gerecycled AMOLED scherm voor specifieke garantie services. Dit betekent dat je een lagere prijs betaalt voor een ´gerestaureerd´ beeldscherm in plaats van een gloednieuw scherm.

Kortom, de geruchten lijken (zoals in veel gevallen) niet meer dan geruchten te zijn.

Galaxy deal tips

Praat mee