Samsung legt uit: 5G komt eraan (maar het duurt nog even)

Wie 4G mobiel internet toch wat traag vindt, kan sinds kort hier en daar al gebruik maken van nieuwe 4G+ verbindingen – als je tenminste een compatible toestel hebt, zoals de Galaxy Note 4 of de Galaxy Alpha. Maar ondertussen is Samsung – zoals we onlangs al zagen – druk bezig met de volgende generatie mobiele connectiviteit, voor het gemak 5G geheten.

samsung-5g-video Samsung legt uit: 5G komt eraan (maar het duurt nog even)

In een nieuwe video laat Samsung niet alleen zien dát er aan de nieuwe, ultrasnelle mobiele technologie gewerkt wordt, maar legt ook uit waarom het een goed idee is. De mogelijkheden liggen eigenlijk voor de hand: streaming video in veel hogere resoluties, of zelfs 3D content  kan via een 5G verbinding moeiteloos bekeken worden.

Voor Samsung is 5G de ruggengraat van het internet-of-things, waarbij apparaten – telefoon, wearables, etc. – altijd en overal verbonden zijn via een netwerk dat alom aanwezig is en snelheden van minstens 1 Gbps biedt. Ter vergelijking, huidige 4G verbindingen doen het in de praktijk met zo’n 20 tot 50 Mbps, oftewel 0,02 tot 0,05 Gbps.

Voor het zover is, moet er natuurlijk nog een hoop gebeuren. Zo moet de 5G standaard eerst nog, uhh, gestandaardiseerd worden, de technologie verder ontwikkeld, en uiteindelijk uitgerold. Dit alles met Samsung als drijvende kracht achter het proces. Tijdens de Olympische Winterspelen in 2018 zal het nieuwe netwerk alvast op beperkte schaal getest worden, maar brede beschikbaarheid wordt toch echt pas tegen 2020 verwacht.

Hieronder vind je het hele verhaal in Samsung’s eigen woorden, die helaas Zuid-Koreaans zijn. De ondertiteling in het wit biedt slechts ten dele soelaas, maar de belangrijkste steekwoorden worden ook in het Engels vermeldt.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee