Samsung haalt 7,5 Gbps met experimentele 5G internet verbinding

Terwijl wij hier in Nederland net gewend zijn geraakt aan snelle 4G mobiele internetverbindingen, kunnen de eerste gebruikers hier alweer rondsurfen op een 4G+  – elders ter wereld LTE-A geheten – connectie. Maar in Zuid-Korea knutselt Samsung alweer vlijtig aan de vólgende generatie internet-via-de-ether, die ze voor het gemak maar 5G noemen.

samsung-5g-internet Samsung haalt 7,5 Gbps met experimentele 5G internet verbinding

De ontwikkeling van 5G staat in feite nog in de kinderschoenen, en er is nog geen enkele standaard vastgelegd. Het enige dat duidelijk is, is dat de snelheden die behaald worden met testopstellingen de huidige 4G en 4G+ verbindingen laten verbleken. Maarliefst 7,5 Gbps – gigabits per seconde – is haalbaar, zo’n dertig keer sneller dan de huidige verbindingen. Tijdens een test in een 100 kilometer per uur rijdende auto werd nog steeds data met een snelheid van 1,2 Gbps binnengehaald.

De 5G verbinding maakt gebruik van de 28 GHz frequentie, die tot nu toe niet gebruikt wordt. Een dergelijke hoge frequentie heeft al snel nadelige gevolgen voor het bereik van het netwerk, maar dit probleem omzeilt Samsung met een technologie die zij Hybrid Adaptive Array noemt.

Natuurlijk hoef je niet te verwachten dat dit soort experimentele hoogstandjes binnenkort ook bruikbaar zijn voor de consument. Samsung zelf verwacht dat de hier geteste verbindingen zo tegen 2020 daadwerkelijk de huidige 4G varianten kunnen gaan opvolgen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee