Samsung Galaxy Note 4 tip: doe vééél tegelijk

Op de Samsung Galaxy Note 4 kun je veel tegelijk doen – meer dan met de traditionele multiwindow features van eerdere Galaxy toestellen. Je kunt in de vernieuwe multiwindow functie letterlijk vensters op elkaar stapelen, net als op je PC. Het moet natuurlijk niet – maar het kan handig zijn. Simpel is het in ieder geval.

samsung-galaxy-note-4-tip-multiwindow Samsung Galaxy Note 4 tip: doe vééél tegelijk

Met een app op het hele scherm veeg je vanuit een bovenhoek schuin naar beneden

De Galaxy Note 4 heeft namelijk een compleet nieuwe Pop up feature (zoals ooit op de Galaxy S3 geïntroduceerd), maar dan met een Multiwindow sausje. Volg je het nog?

Het is dus eenvoudig. Je kunt heel veel apps van het volledige scherm met één veegbeweging – diagonaal vanaf een bovenhoek – naar een venster verplaatsen.

Heb je eenmaal een app in zo’n pop up venster, dan kun je deze verplaatsen door je vinger op het bolletje (1) te leggen, en het venster zo te verslepen. Leg je vinger op een hoek van het actieve venster om de grootte aan te passen.

samsung-galaxy-note-4-multiwindow-pop-up-vensters Samsung Galaxy Note 4 tip: doe vééél tegelijk

Tik je één keer op het bolletje (1), dan krijg je nog wat meer opties. Kies bijvoorbeeld het drag & drop icoontje (2), en je kunt elementen zoals tekst en afbeeldingen van het ene venster naar een ander venster slepen – mits mogelijk natuurlijk. Als je deze kiest, kun je bijvoorbeeld stukken tekst uit je browser direct naar een openstaande email slepen, zonder moeilijk te doen met copy/paste functies.

Je kunt het venster ook nog verder minimaliseren (3) tot een icoontje (6), wanneer je ‘m even niet nodig hebt – maar zometeen weer wel. Als je met een scherm vol vensters op je Home knop drukt minimaliseren alle vensters tot zo’n icoontje.

Uiteraard kun je een app ook weer het hele scherm laten vullen (4), en het venster simpelweg sluiten (5).

Niet alle apps laten zich reduceren tot een venster, maar de meest gebruikte wel, zoals alle standaard apps van het toestel inclusief die van Google, maar ook Whatsapp en Facebook. Zelfs de camera app kun je in een venster gebruiken.

Dus: leef je uit!

samsung-galaxy-note-4-multiwindow-pop-up-venster-2 Samsung Galaxy Note 4 tip: doe vééél tegelijk

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee