Samsung gaat misschien volgende ‘Facebook telefoon’ maken

Facebook en een eigen telefoon, tot nu toe was het concept geen klaterend succes. De eerste Facebook phone was HTC’s First, en als je daar nog niet eerder van gehoord hebt zegt dit genoeg. Maar sinds de Gear VR weten we dat Samsung en Facebook goede banden hebben, en dus rijst de vraag of Samsung’s misschien een nieuwe Facebook telefoon gaat maken.

samsung-facebook-telefoon Samsung gaat misschien volgende 'Facebook telefoon' maken

Even voor de duidelijkheid: Samsung’s Gear VR, de virtual reality headset die straks samen met de Galaxy Note 4 VR naar een bredere groep consumenten moet brengen, werd mede ontwikkeld door Oculus, de maker van de Oculus Rift VR ‘helm’. En Oculus is sinds enige tijd in handen van, inderdaad Facebook. De twee bedrijven kennen elkaar dus al langer dan vandaag.

Onlangs ging Facebook’s Mark Zuckerberg op koffie bij Samsung’s vice-chef Lee Jay-Yong, en hoewel er niet al teveel bekend is waar de mannen het over hadden, schijnen beiden het resultaat van het gesprek te zien als een ‘win-win’ situatie. Tel daarbij op dat Facebook naar verluid op zoek is naar een betrouwbare partner voor het fabriceren van hardware, en de conclusie is snel getrokken: de volgende Facebook telefoon zal van Samsung’s lopende banden rollen.

Toch is het natuurlijk allemaal niet echt zeker. Misschien waren Zuckerberg en Jay-Yong het wel eens over minder opvallende onderwerpen, zoals de installatie van Facebook apps op Galaxy toestellen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee