Batterijtest Samsung Galaxy Note 4: accuduur erg goed

Het is bijna zover: Samsung Galaxy Note 4 landt binnen afzienbare tijd in de Nederlandse winkels. Net op tijd zien we dus een van de eerste grondige tests van de batterij van het toestel. Of beter gezegd: hoe zit het met de accuduur van het toestel?

samsung-galaxy-note-4-accuduur-batterij Batterijtest Samsung Galaxy Note 4: accuduur erg goed

De mannen van GSMArena publiceerden dit weekend de resultaten van hun uitgebreide test, en de Galaxy Note 4 slaagt met vlag en wimpel. En hoewel wij er in onze vergelijking met de Galaxy Note 2 nog vanuit gingen dat het toestel de goede gebruiksduur van de Note serie in stand houdt, zonder grote sprongen voorwaarts, doet de Note 4 het wel degelijk een stukje beter.

GSMArena wist met de Galaxy Note 4 een gesprekstijd te halen van 28 uur en 34 minuten – 10 uur langer dan de Galaxy Note 3, en 5 uur langer dan de iPhone 6 Plus. De Note 2 hield het net geen 17 uur vol.

Tijdens het webbrowsen hield de Note 4 het 10 uur een 44 minuten vol. Ter vergelijking: LG’s G3 hield er al na 6 uur en 40 minuten mee op, de iPhone 6 Plus na 9 uur en 5 minuten, en de Note 3 na 9 uur en 4 minuten. De Note 2 was op na 8 uur en 48 minuten.

En dan is er nog het video kijken. De Note 4 bleef maarliefst 17 uur en 25 minuten video afspelen. De Note 3 haalde hier 13 uur en 32 minuten, de iPhone 6 Plus 11 uur en 15 minuten, en de Note 2 destijds 11 uur en 27 minuten.

Volgens GSMArena’s testmethode krijgt de Note 4 een zogeheten endurance rating van 87 uur. Dat wil zeggen dat je het toestel één keer per 87 uur moet opladen als je er iedere dag één uur mee belt, één uur rondsurft, en één uur video kijkt. De Note 3 had een rating van 75 uur, de iPhone 6 Plus van 79 uur, en de Note 2 van 69 uur.

Al met al lijkt Samsung er dus aardig in zijn geslaagd om het maximale uit de accu van de Galaxy Note 4 te halen, ondanks het feit dat deze ten opzichte van zijn voorganger maar amper was gegroeid.

Natuurlijk zijn dit soort tests niet per se representatief voor iedere gebruiker. Iedereen gebruikt zijn of haar telefoon voor andere dingen, op andere manieren, en onder andere omstandigheden, waarop de uiteindelijke gebruiksduur per persoon per dag verschilt. Zelfs verschillende testmethoden leveren al gauw verschillende resultaten op. Maar zo op het eerste gezicht zet de Galaxy Note 4 de Note-traditie voort van toestellen waarmee je zonder zorgen iedere werkdag – hoe zwaar ook – mee doorkomt.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

Praat mee