Galaxy Alpha komt tevoorschijn bij de FCC – eerste metallic Android smartphone van Samsung bijna in de winkels

Er gingen al een tijdje geruchten in de ronde dat Samsung bezig zou zijn met haar eerste full metallic Android smartphone onder de naam Galaxy Alpha. Vandaag hebben we via de FCC eindelijk een ‘officiële’ bevestiging gekregen dat het toestel er inderdaad gaat komen.

Op de website van de FCC zien we dat de Europese variant onder codenaam SM-G850F is goedgekeurd voor verkoop in de Europese Unie. We weten nu ook dat het toestel 133 mm hoog en 67 mm breed zal zijn. De dikte en gewicht zijn helaas nog niet bekend gemaakt, maar als we de eerder gelekte foto’s mogen geloven dan is het toestel merkbaar dunner dan de iPhone 5S. 

Verder zien we in de FCC lijst ook nog de nodige specificaties staan zoals Bluetooth 4.0 LE, NFC, dual-band WiFi en 4g/LTE netwerk antennes, maar dit is eigenlijk een standaard lijstje voor menig mid tot high-end smartphone vandaag de dag. Wat betreft specificaties omtrent de processor, beeldscherm en geheugen zijn we helaas niks wijzer geworden.

Samsung-Galaxy-Alpha-FCC-01 Galaxy Alpha komt tevoorschijn bij de FCC - eerste metallic Android smartphone van Samsung bijna in de winkels

Naar verwachting wordt de Galaxy Alpha op 13 Augustus onthuld en op basis van de FCC goedkeuring zal het toestel al een maand later in winkels kunnen liggen. We verwachten zelf een snelle release van het toestel (in ieder geval in augustus nog) aangezien de Galaxy Note 4 de spotlights begin september zonder twijfel op zal gaan eisen.

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee