Samsung Galaxy S5 tip: sneltoetsen aanpassen

Je kent ze wel, de sneltoetsen die je bovenin het notificatiescherm – of zoals Samsung ‘m noemt: Snelle instelknoppen en het Meldingenscherm. En net als bij andere Galaxy smartphones, kun je deze ook op je Galaxy S5 zelf aanpassen. Dat wil zeggen: zelf kiezen welke er altijd zichtbaar zijn als je het Meldingenvenster tevoorschijn ‘veegt’.

samsung-galaxy-s5-tip-sneltoetsen-aanpassen-meldingenvenster Samsung Galaxy S5 tip: sneltoetsen aanpassen

Als je het Meldingenvenster naar beneden haalt op je Galaxy S5 zie je – in het bovenstaande voorbeeld – de sneltoetsen voor Wi-Fi, Locatie, Melodie, Scherm-rotatie en Bluetooth. Maar stel, je zet Scherm-rotatie toch nooit uit, maar wilt wel sneller toegang tot de knop om je mobiele internetverbinding uit te zetten. Tijd om daar wat aan te passen dus.

samsung-galaxy-s5-snel-toetsen-koppelingen-aanpassen-meldingenvenster Samsung Galaxy S5 tip: sneltoetsen aanpassen

Tik eerst op het icoontje om álle sneltoetsen weer te geven (1), of haal ze in één keer tevoorschijn door met twee vingers tegelijk naar beneden te vegen vanuit bijvoorbeeld het startscherm. Kies het ‘potloodje’ (2), en je komt in het scherm waar je je Meldingenvenster kunt aanpassen. De bovenste vijf icoontje onder het kopje Actieve knoppen zijn de vijf optie die standaard zichtbaar zijn (3).

Je kunt nu je vinger op één van de andere sneltoetsen – sorry, Snelle instelknoppen is bijna een tongbreker – leggen, en deze naar het bovenste rijtje schuiven. Je kunt ‘m tussen twee bestaande toetsen plaatsen, of je zet de nieuwe toets ‘bovenop’ een toets die er al staat – ze worden dan omgewisseld.

samsung-galaxy-s5-snel-toetsen-koppelingen-aanpassen-meldingenvenster-2 Samsung Galaxy S5 tip: sneltoetsen aanpassen

Wij nemen hier dus de toets voor Mobiele gegevens en plaatsen deze bovenop de toets voor Schermrotatie (4). Het resultaat: ze zijn omgewisseld (5). En inderdaad, bovenin het Meldingenvenster staat nu de Mobiele gegevens toets waar eerst de Scherm-rotatie toets niks stond te doen (6).

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee