SM-G510F: Samsung’s eerste 64 bit Galaxy gespot?

Samsung’s toestel met modelcode SM-G510 was voor het eerst te zien op een ondersteuningspagina voor de Find My Mobile dienst. Sindsdien kwamen niet veel meer te weten over het toestel. Nieuwe informatie levert toch wat aardig roddelvoer op: is het Samsung’s eerste Galaxy toestel met een 64 bit processor?

samsung-galaxy-sm-g510f-64-bit SM-G510F: Samsung's eerste 64 bit Galaxy gespot?

Deze conclusie zou in ieder geval getrokken kunnen worden op basis van een verschijnen van de SM-G510F in de database van de GFXBench benchmark. Daar valt namelijk te zien dat het toestel voorzien is van Qualcomm’s Adreno 306 grafische processor (GPU).

Op zich zegt dat niet zoveel, tot je bedenkt dat deze GPU voor zover bekend alleen gebruikt wordt voor Snapdragon 410 SoC. En déze heeft inderdaad een 64 bit architectuur.

Wel zijn er natuurlijk wat bedenkingen bij de vermelding dat de SoC een ARMv7 instructieset gebruikt, wat normaal gesproken duidt op een 32 bit architectuur. Een 64 bit processor zou daar ARMv8 moeten tonen. Dit kan natuurlijk gewoon een foutje zijn, door bijvoorbeeld een gebrek aan ondersteuning van de ARMv8 set, maar met het trekken van echte conclusies wachten we beter nog even af.

Overigens blijkt uit overige data dat de SM-G510F verder een allerminst opwindend toestel is. Een scherm resolutie van 960 bij 540 pixels met een diagonaal van 4.85 inch, 1 GB RAM, en 8 GB interne opslagcapaciteit wijzen allemaal op behoorlijk low end toestel.

Al met al weten nu dus iets meer over de SM-G510F, zonder benul te hebben wat de naam van het beest zal zijn. Of het Samsung’s eerste 64 bit Galaxy is? Misschien…

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee