Samsung verlaagt Galaxy S5 productie met 25% – voorbode iPhone 6?

Zoals de eeuwenoude (nou ja, eigenlijk maar 7-jarige) traditie van Apple het wil zullen de Amerikanen ook dit najaar het podium weer betreden om de volgende generatie iPhone (of iPhone’s, als het bedrijf van plan is om ook deze keer een ‘goedkopere’ variant aan te bieden?) bekend te maken.

356504 Samsung verlaagt Galaxy S5 productie met 25% - voorbode iPhone 6?

De talloze geruchten die de ronde gaan in de Apple wereld doen menig experts vermoeden dat de iPhone 6 (om hem zo maar even te noemen) eindelijk een groter display gaat krijgen. Diezelfde experts verwachten dan ook dat een paar miljoen smartphone gebruikers over gaan stappen op de iPhone 6, met name degene die zijn overgestapt op Android toestellen omdat deze over het algemeen (veel) grotere displays aanbieden.

Of dit daadwerkelijk het geval is of zal zijn valt nog te bezien, maar wat we wel weten is dat Samsung hier serieus over aan het peinzen is. Een verslag over de Galaxy S5 productie laat namelijk zien dat de Koreanen de productie voor de volgende oplage (3e kwartaal 2014) van haar laatste vlaggenschip met maar liefst 25% heeft teruggeschroefd.

In het tweede kwartaal heeft Samsung zo’n 21 miljoen S5 toestellen besteld. In het derde kwartaal worden dat er nog ‘maar’ 15 miljoen, en afhankelijk van de release van de iPhone 6 zal de productie nog verder worden teruggeschroefd tegen het einde van dit jaar. Het is natuurlijk logisch dat na verloop van tijd de productie van toestellen wordt verminderd, maar het feit dat de nieuwe iPhone invloed heeft op deze enigszins vervroegde reductie is op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Samsung zal dus met de Galaxy Note 4 iets heel speciaals moeten doen wil ze haar klanten nog behouden. Hoewel de grotere Galaxy Notes niet direct een gevaar vormen voor de grotere iPhone, mits het geruchte dat er een 5.5 inch iPhone 6 variant naast de normale iPhone wordt gelanceerd niet waar blijkt te zijn…

Tja, het wordt hoe dan ook een spannend jaar voor Samsung en Apple, maar vooral voor ons 😉

(dank aan: sammobile)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee