‘Samsung Galaxy Tab S heeft best presterende tabletscherm’

De mannen DisplayMate doen geregeld van zich spreken met hun uitgebreide, wetenschappelijke tests waarin ze allerlei aspecten van beeldschermen onder de loep nemen. Uit hun tests blijkt dat het Amoled scherm van de Samsung Galaxy Tab S het ‘best performing’ is in tabletland.

samsung-galaxy-tab-s-10-5-3-1024x682 'Samsung Galaxy Tab S heeft best presterende tabletscherm'

Samsung kan opgelucht ademhalen. Natúúrlijk draait alles bij de Galaxy Tab S modellen om dat hoge resolutie Super Amoled scherm. Het zou dus een flinke tegenvaller zijn, als dit scherm maar van matige kwaliteit was gebleken. Maar net als bij de Galaxy S5 concludeert DisplayMate dat de kwaliteit tot de absolute top in haar niche behoort:

Based on our extensive Lab tests and measurements, the Galaxy Tab S is the Best Performing Tablet Display that we have ever tested

Het Amoled scherm is dus met recht een unique selling point. Om precies te zijn bieden beide Galaxy Tab S modellen de beste kleurnauwkeurigheid, het beste contrast, laagste reflectiviteit, en de kleinste afname in helderheid bij grotere kijkhoeken.

Schroom niet om DisplayMate’s volledige test en rapport HIER zelf te checken, als je alle ins en outs wilt weten van zowel hun tests, als het scherm van de Galaxy Tab S.

Beide Tab S modellen – 8,4 en 10,5 inch – zijn vanaf 4 juli leverbaar in ons land. Je kunt ze nu al reserveren, bijvoorbeeld bij CoolBlue HIER – vanaf 400 euro voor de 8,4 inch variant met WiFi verbinding.

 

 

Galaxy deal tips

Praat mee