Onder de loep: geluid opnemen met de Samsung Galaxy S5

Zoals iedere zichzelf respecterende smartphone beschikt ook de Samsung Galaxy S5 natuurlijk over een app om geluid mee op te nemen. Je weet wel, memo’s, gesprekken, interviews, en wat je zoal nog meer audiotechnisch wilt vastleggen. Vóórdat je met de Spraakrecorder aan de slag gaat, willen we je nog even op het volgende wijzen.

samsung-galaxy-s5-geluids-recorder-interview-opnemen Onder de loep: geluid opnemen met de Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 heeft, dankzij de twee ingebouwde microfoons, namelijk meerdere manieren om geluid op te nemen. Zo kun je gewoon ál het geluid uit de omgeving van het toestel vast leggen, maar ook geluid uit specifieke richtingen. Dit is handig voor verschillende toepassingen.

Hierboven zie je hoe de normale modus gewoon álles vastlegt, terwijl de Interview modus alleen geluid opneemt dat van voren komt. De gespreksmodus – hierboven Conversation genoemd – neemt alleen geluid op dat recht van voren, en recht van achteren komt.

samsung-galaxy-s5-spraakrecorder-interview-opnemen Onder de loep: geluid opnemen met de Samsung Galaxy S5

Om hier zelf mee aan de slag te gaan, start je de app Spraakrecorder die je gewoon tussen je andere apps vindt (1). Je start het opnemen natuurlijk met de grote opnameknop (2), maar als je eerst op de opnameinstellingen rechtsonder tikt (3), kun je de gewenste modus kiezen (4).

Bedenkt dus van tevoren even wát je precies wilt gaan opnemen – het komt de kwaliteit van de opname zeer ten goede. Overigens is de Interview modus natuurlijk niet alleen handig als je een interview vastlegt, maar ook als je bijvoorbeeld een les, college of andersoortige presentatie wilt opnemen – zonder afleidend geluid van mensen die achter je zitten.

(bovenste afbeelding via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Verhuur geluidsinstallatie zegt

  Wat een handig artikel! Ik wist nog niet van het bestaan van de verschillende standen waarin je kunt opnemen met je telefoon. Vooral wanneer je tijdens een presentatie of college redelijk vooraan zit lijkt het me erg handig om de rest van de geluiden achter je uit te sluiten.

 2. f zegt

  kwaliteit van deze standen is zeer matig tot slecht. Mogelijk wel beter met die gratis app, maar dan sta je je stemgebruik af voor onderzoek..

  Iemand ervaring met die app nuance? of nog beter een app die je kan kopen en niet je privacy aantast?

 3. Marjolein zegt

  Ik zie niet hoe ik de opnames terug kan horen op mijn telefoon, wel als ik hem met de computer verbind. Waar staan ze opgeslagen op de telefoon? Ik heb een S II

Praat mee