Samsung’s toekomstige Galaxy apparaten met Assertive Display technologie

Samsung’s Adapt Display feature is inmiddels te vinden in legio Galaxy apparaten, en de Galaxy S5 toont hoe ver Samsung de technologie erachter al wist te perfectioneren. Echter, de volgende stap lijkt in de planning te staan: Assertive Display. Tenminste, voor smartphones en tablets met Samsung’s eigen Exynos processoren.

samsung-galaxy-assertive-display Samsung's toekomstige Galaxy apparaten met Assertive Display technologie

Assertive Display is een technologie van het Engelse bedrijf Apical, dat voornamelijk twee dingen doet: schermweergave verbeteren door deze aan te passen aan de omstandigheden, én het besparen van energie. Op dit moment is Assertive Display al te vinden in Nokia’s Lumia 1520, maar Apical laat weten dat Samsung een licensie heeft verkregen voor haar volgende generatie Exynos processoren.

Natuurlijk verschijnen veel van Samsung’s Galaxy smartphones hier in Europa niet met een Exynos processor in de schappen, maar met een Snapdragon variant uit de stal van Qualcomm. Echter, ook Qualcomm sloot een tijdje geleden een deal met Apical, en dus lijkt implementatie van de technologie ook in Galaxy smartphones en tablets met Snapdragon processor in de toekomst een optie.

Als voorproefje van waar Assertive Display toe in staat is, kun je hieronder een video checken met daarin Sony’s Xperia Z Ultra, een iPhone 5, Nokia’s Lumia 1520 – mét dit snufje – en de Galaxy Note 3, met Adapt Display. Met name in fel licht is het verschil indrukwekkend, waarbij we moeten opmerken dat een Galaxy S5 ook interessant vergelijkingsmateriaal zou zijn geweest.

Of we Assertive Display al tegen zullen komen in de Galaxy Note 4 is verder nog niet bekend

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee