Samsung bezit meeste smartphonepatenten (Apple niet in top 5)

Patenten. In principe een essentieel onderdeel van (technologische) vooruitgang, maar helaas vaak ook het onderwerp van eindeloos juridisch getouwtrek. In ieder geval is Samsung het bedrijf met verreweg de meeste smartphonepatenten.

samsung-meeste-smartphone-patenten Samsung bezit meeste smartphonepatenten (Apple niet in top 5)

Een cruciale vraag op dit moment is: wat kan er nu eigenlijk wel gepatenteerd worden, en wat beter niet? Apple kreeg de afgelopen jaren regelmatig kritiek op de patenten die zij in stelling bracht in haar strijd met Samsung. ‘Waarom is dat überhaupt gepatenteerd?’ was een veelgehoorde vraag.

Toch is het niet Apple die de meeste – al dan niet te ver strekkende – smartphonepatenten bezit, maar Samsung, zo blijkt uit onderzoek. Om precies te zijn bijna 2200 stuks – en dat aantal groeit dagelijks. Apple’s patentportfolio omvat minder dan éénderde van dit aantal.

Na Samsung is het LG dat met bijna 1700 patenten flink heeft lopen hamsteren de afgelopen jaren. En tussen LG en Apple liggen nog processorbakker Qualcomm, Sony, Panasonic en Sharp. Inderdaad, Sharp heeft méér smartphonegerelateerde patenten dan Apple.

Uiteindelijk is er natuurlijk niet zoveel mis met het bezitten van veel patenten. Wat je ermee doet, dat telt. En gelukkig lijken Apple en Samsung in ieder geval van zins elkaar het leven minder zuur te maken.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee