Zijn Samsung en Apple (eindelijk) de strijdbijl aan het begraven?

Het lijkt wat voorbarig, zeker nadat eerdere pogingen tot verzoening op niks leken te zijn uitgelopen. Toch zijn er geluiden die hoopvol zijn voor iedereen die het juridische geneuzel tussen de twee electronicagiganten beu is.

apple-samsung-figt Zijn Samsung en Apple (eindelijk) de strijdbijl aan het begraven?

Volgens een – helaas anonieme – bron binnen de industrie zijn zowel Apple als Samsung het er langzaam over eens, dat het voor beide partijen op den duur beter is als ze níet verwikkeld zijn in rechtszaak, na rechtszaak, na rechtszaak. Hoe logisch dit ook lijkt, voor de twee kemphanen duurt de weg naar dit inzicht inmiddels jaren.

In ieder geval laten de bedrijven een aantal beroepsprocedure bij de Amerikaanse International Trade Commission vallen. Tevens zou Apple zodanig geïnteresseerd zijn in Samsung’s Amoled technologie – die inmiddels in telefoons, wearables én tablets te vinden is – dat een goede samenwerking op termijn voor Apple belangrijk zou kunnen zijn.

Of dit betekent dat Apple in de toekomst ook apparaten met een Amoled scherm zal gaan maken – ondanks eerdere, en inmiddels grotendeels achterhaalde uitspraken van het bedrijf dat LCD schermen beter zijn – is natuurlijk niet direct af te leiden.

Voor nu lijkt het nieuws dat Apple en Samsung wel degelijk geïnteresseerd zijn in het afbouwen van de juridische strijd goed voor iedereen – zowel voor de bedrijven, maar uiteindelijk vooral de consument, die de peperdure strijd niet meer hoeft te financieren, en waarschijnlijk kan profiteren van nieuwe, minder geremde ontwikkelingen.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee