Tip: meet je stress met de Samsung Galaxy S5

Je kont het al lezen in onze review van de Samsung Galaxy S5: erg overtuigd van het nu van de hartslagmeter zijn we niet. Maar een nieuwe update voor de S Health app en dienst, brengt de mogelijkheid om met de hartslagmeter je stressniveau te meten. Reden om van mening te veranderen?

samsung-galaxy-s5-stress-meten-hartslagmeter Tip: meet je stress met de Samsung Galaxy S5

Allereerste moet je natuurlijk  S Health, en daarop volgend Samsung’s Health service, updaten – de melding hiervoor krijg je vanzelf zodra je de applicatie opent op je Galaxy S5. Vervolgens vind je in de S Health app zelf de optie Stress, die op dezelfde manier als de hartslagmeter je stressniveau vast stelt.

samsung-galaxy-s5-stress-meten-hartslagmeter-2 Tip: meet je stress met de Samsung Galaxy S5

 

Op papier klinkt dit vrij aardig, en wat ons betreft is dit een nuttiger toepassing van de hartslagsensor dan het droge vaststellen van je hartslag zelf. De grote vraag is uiteraard hoe zinvol de uitslag van de meting is. We hebben zelf een aantal metingen verricht, en de resultaten waren nogal variabel: van extreem laag (zeg maar, groen-blauw) tot vrijhoog (groen-geel), en dat binnen een minuut of tien. En dat zonder dat er in de tussentijd veel stressveroorzakende, of juist wegnemende, voorvallen plaatsvonden.

Al met al is de nieuwe stressmeter van S Health een leuke speeltje – wat ons betreft leuker dan de hartslagmeter zelf, en daarom de moeite van het checken waard. Maar overtuigd van de nauwkeurigheid? Nee, dat zijn we niet.

Overigens wijst Samsung zelf in de handleiding van S Health ook op de ‘fitness- en informatiedoeleinden’ van de functie, dus daar zijn we het dan wel over eens.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Carola zegt

    Hoe betrouwbaar zijn die metingen vooral van het zuurstofgehalte? Mijn partner zegt dat dit flauwekul is. Dus vandaar mijn gekke vraag 😂😂. Groetjes carola

Praat mee