Mogelijke Europese Samsung Galaxy S5 ‘Prime’ getest in India: SM-G901F (update: nu ook met UAProf)

Heel veel duidelijkheid over de komst van een premium versie van de Samsung Galaxy S5 – voorlopig Galaxy S5 ‘Prime’ gedoopt – is er in feite nog steeds niet. Wél duikt er een mogelijke Europese kandidaat voor die titel op in de Indiase importdatabase Zauba, met de modelcode SM-G901F.

samsung-galaxy-s5-prime-europe-sm-g901f-zauba Mogelijke Europese Samsung Galaxy S5 'Prime' getest in India: SM-G901F (update: nu ook met UAProf)

Het was niemand minder dan de bekende roddelaar @evleaks die enige tijd geleden al suggereerde dat een voor Europa bestemde Galaxy S5 ‘Prime’ wel eens de modelcode SM-G901 zou kunnen hebben. Het bestaan van deze Galaxy S5 variant wordt nu in ieder geval bevestigd door gegevens in de Indiase importdatabase Zauba, volgens welke twee exemplaren van dit toestel eergisteren in dat land arriveerden.

De F in de vermelding van de modelcode – SM-G901F – duidt erop dat het toestel voor de Europese markt bestemd zou zijn, en de verdere toevoeging EUR windt er al helemaal geen doekjes om.

Verder komen we helemaal niets weten over de SM-G901F – geen specificaties, en natuurlijk al helemaal geen releasedatum of andere concrete details. Maar dat hij bestaat, én naar Europa komt is nu wel duidelijk.

Update: inmiddels is er ook een zogeheten user agent profile opgedoken van het toestel met modelcode SM-G901F. Hieruit blijkt in ieder geval dat het toestel, als het al de Galaxy S5 ‘Prime’ is, over een ‘gewoon’ 1080p beeldscherm beschikt, en vermoedelijk dezelfde processor als de Galaxy S5 zelf.

Hiermee komt voor de zoveelste keer de vraag op of het toestel dat regelmatig opduikt, en waarvan velen denken dat het de Galaxy S5 ‘Prime’ is, in feite niks meer is dan een normale Galaxy S5 variant – hooguit met wat kleine modificaties, maar bijvoorbeeld zonder QHD beeldscherm met 2560 bij 1400 pixels.

Dit bovenstaande lijkt in ieder geval te gelden voor de SM-G901F – de modelcode waarvan de roddelaar @evleaks leek te denken dat het wel degelijk om de Europese Galaxy S5 ‘Prime’ ging. Of het ook waar is voor de SM-G906 valt nog niet te zeggen. Maar van dát toestel is dan weer erg onzeker of we deze wel ooit in de Europese, en Nederlandse, winkels zullen aantreffen.

Stay tuned…

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee