Samsung NX Mini camera lekt vlak voor onthulling uit (update: nu officieel)

Het is alweer ruim drie maanden geleden dat wij hier op GalaxyClub.nl als eerste ‘voorspelden’ dat Samsung zou werken aan een NX Mini camera. Daarna werd het angstvallig stil rond wat vermoedelijk een budget versie is van Samsung’s NX camera lijn. Tot nu, want deze nieuwe camera wordt morgen officieel onthuld – foto’s duiken nú al op.

samsung-nx-mini-1-1024x682 Samsung NX Mini camera lekt vlak voor onthulling uit (update: nu officieel)

Overigens is nu dus ook duidelijk – eerder twijfelden we nog – dat het hier níet gaat om een Galaxy camera met Android als besturingssysteem. De kans is aanwezig dat we ook hier – na de nieuwe Gear Fit en Gear 2 accesoires – het Tizen OS aan het werk zullen zien, maar dat is voor nu pure speculatie.

samsung-nx-mini-2-1024x682 Samsung NX Mini camera lekt vlak voor onthulling uit (update: nu officieel)

Wat wél zeker is, is de NX Mini in verschillende configuraties met verschillende lenzen te koop zal, waarvan de goedkoopste variant 499 euro moet gaan kosten. Dit is dan met 9 millimeter f3.5 lens.

samsung-nx-mini-3-1024x682 Samsung NX Mini camera lekt vlak voor onthulling uit (update: nu officieel)

De getoonde afbeeldingen doken vlak voor, of rond dezelfde tijd op dat Samsung her en der begon met het teasen van een nieuwe apparaat dat morgen officieel onthuld zal worden. Maar bij deze is de verrassing voor de onthulling van morgen dus wel een beetje weg.

samsung-nx-mini-4 Samsung NX Mini camera lekt vlak voor onthulling uit (update: nu officieel)

De NX Mini camera zal verkrijgbaar zijn in een hele reeks frisse kleuren, zoals de hierboven getoonde roze variant. Wanneer deze nieuwe compacte camera daadwerkelijk in de winkels zal belanden weten we nu nog niet – meer daarover zal spoedig na de onthulling volgen, zo gokken we veilig.

Update:

Inmiddels is de Samsung NX Mini zoals verwacht officieel onthuld. De camera heeft, naast de hierboven reeds genoemde eigenschappen, een 20,5 megapixel sensor, en een scherm dat open te klappen is om zo de ultieme selfie te kunnen maken – bijvoorbeeld. Het is ’s werelds dunste en lichtste camera met verwisselbare lens.

De NX Mini zal medio april in de winkels komen te liggen – in ieder geval in de VS, en een aantal andere markten. De prijs inclusief de simpelste lens: 549 dollar. Een gedetailleerd overzicht van alle specificaties van het apparaat en de lenzen vind je op Samsung’s website HIER.

(via 1, 2, 3)

Galaxy deal tips

Praat mee