Komt Samsung met betaalbaarder versie van de Galaxy NX camera, de NX Mini?

Camera’s zijn normaal gesproken niet helemaal de focus hier op GalaxyClub.nl, maar in het licht van de recente onthulling van de Galaxy Camera 2, kan deze er ook nog wel bij. Uit een merknaamregistratie bij de Amerikaanse USPTO blijkt dat Samsung mogelijk plannen heeft onder de naam ‘NX Mini’ – met andere woorden: er zit mogelijk een compacte (nóg compactere?) versie van Samsung’s Galaxy NX camera in de pijpleiding.

samsung-galaxy-nx-mini Komt Samsung met betaalbaarder versie van de Galaxy NX camera, de NX Mini?

De aanvraag voor registratie werd direct na de kerst ingediend, en mogelijk wijst dit erop dat het niet zo lang zal duren voor we deze Galaxy NX Mini in de praktijk gaan tegenkomen – mogelijk zelfs al op de Consumer Electronics Show, die volgende week in Las Vegas van start gaat.

Naar de exacte specificaties en eigenschappen van deze compacte camera die – als deze trouw blijft aan het idee van de ‘grote’ NX – toch van verwisselbare lenzen is voorzien, kunnen we alleen maar gissen. Mogelijk zal de NX Mini niet zozeer kleiner zijn, maar bijvoorbeeld een betaalbaarder variant van zijn grote broer, die met een prijs rond de 1400 euro niet bepaald goedkoop is. Maar hopelijk komen we binnenkort meer te weten – zoals of er ook een NX Active komt, of een NX Zoom… 😉

De USPTO aanvraag vind je in ieder geval HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee