Samsung Galaxy Note 3 (e.a.) weer opgenomen in 3DMark benchmark database

Een tijdje geleden werd al duidelijk dat toestellen als de Samsung Galaxy Note 3 en de Galaxy S4 ná de Android 4.4 KitKat update níet meer voorzien waren van specifieke optimalisaties voor het uitvoeren van benchmark tests. Inmiddels is ook de bekende ontwikkelaar Futuremark tot dat inzicht gekomen, en zijn de bewuste toestellen weer te vinden in de scorelijsten van de 3DMark test.

samsung-galaxy-s4-benchmark-3dmark Samsung Galaxy Note 3 (e.a.) weer opgenomen in 3DMark benchmark database

Het is inmiddels een heel verhaal geworden: Samsung’s Galaxy Note 3 bleek evenals de Galaxy S4 een aantal specifieke softwareoptimalisaties te gebruiken, die actief werden in een beperkt aantal applicaties, waaronder sommige benchmark tests. En hoewel Samsung nooit volmondig toegaf dat dit misschien wel een beetje gezien zou kunnen worden als valsspelen, bleken de recente updates naar Android 4.4 een eind te hebben gemaakt aan deze truucjes.

Na het bekend worden van Samsung’s optimalisaties besloot Futuremark, bekend van de 3DMark test die gaming performance meet, toestellen als de Note 3 en S4 niet meer op te nemen in haar scoreoverzichten. Tot nu dus, want het einde van de optimalisaties betekent inmiddels ook het einde van Futuremark’s ‘boycot’. Met andere woorden: je kunt je Galaxy Note 3 en S4 gewoon weer terug vinden in Futuremark’s database.

Hoera dus voor iedereen die graag de specifieke scores in 3DMark van zijn of haar toestel vergelijkt met die van anderen. Toegegeven, het gaat niet bepaald om het merendeel van de gebruik(st)ers, maar voor de echte liefhebber is dit toch wel een beetje een principekwestie.

Dus, eind goed al goed, zo lijkt het. Samsung heeft haar lesje geleerd, en hopelijk andere fabrikanten die soortgelijke optimalisaties gebruik(t)en ook. Dan kunnen we nu weer over tot de orde van de dag.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee