Samsung Gear Fit ‘Best Mobile Device MWC’

Samsung’s kersverse Gear Fit – het slimme polsbandje met gebogen Amoled scherm, dat niet op Android noch Tizen draait – heeft aan het einde van het Mobile World Congress de award voor Best Mobile Device in de wacht gesleept.

samsung-gear-fit-gsma-award-1024x695 Samsung Gear Fit 'Best Mobile Device MWC'

Samsung’s vice president Global Marketing, Mobile Communications Business Younghee Lee (rechts) neemt de GSMA award voor ‘Best Mobile Device’ in ontvangst – met de Gear Fit om haar pols, natuurlijk

Ieder jaar tijdens het Mobile World Congress – MWC – vindt de uitreiking plaats van de GSMA Awards. GSMA is de GSM Association, organisator van het congres, en alszodanig – en om andere redenen – een invloedrijke club.

En dit jaar was het niet de veelbesproken Galaxy S5 die aan de haal ging met de prijs voor het beste mobiele apparaat, maar de Gear Fit. De compacte polsband is uitgerust met een 1,84 inch gebogen Amoled scherm, en bevat onder andere een hartslagmeter, een stappenteller, en een sleep tracker. Maar natuurlijk kun je er ook alle meldingen van je Galaxy smartphone op zien, zonder het relatief grote – in vergelijking met de Fit – toestel uit je tas te moeten halen.

Dankzij de compacte behuizing die maar 27 gram weegt, en het relatief – voor een polsband – grote Amoled scherm dat ook nog eens met je pols meegebogen is, was het volgens de GSMA het beste mobiele product dat dit jaar op het MWC te zien was.

Na de wisselvallige reactie op de eerste Galaxy Gear is dit een flinke opsteker voor Samsung’s flink groeiende wearables business.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee