‘Samsung Galaxy Gear 2 wordt goedkoper’

De meningen over de eerste Samsung Galaxy Gear zijn nogal verdeeld. In ieder geval is er sinds de release van deze eerste Galaxy smartwatch behoorlijk wat verbeterd aan het apparaatje. Maar de prijs blijft voor menigeen gewoon pittig. Dat beseft Samsung zelf ook, en dus lijkt de tweede generatie – laten we ‘m de Galaxy Gear 2 noemen – betaalbaarder te worden.

GalaxyGear-Press-01-900-80 'Samsung Galaxy Gear 2 wordt goedkoper'

Dat meldt althans de Koreaanse tak van ZDNet, waarbij de – overigens nogal dubieuze – voorspelling dat Apple’s iWatch later voor 299 dollar te koop zal zijn een belangrijke factor is in Samsung’s afwegingen. De eerste Galaxy Gear kostte elders omgerekend 369 dollar, wat zich in ons land vertaalt in een prijs van 299 euro.

En zo zal de prijs van de Gear 2 dus zaken naar om en nabij de 299 dollar. Als we de verlaging één op één doorberekenen naar euro’s, zou dit betekenen dat de tweede generatie Galaxy smartwatch hier ongeveer 250 euro zal gaan kosten.

Uiteraard is het maar de vraag of dit allemaal klopt, omdat er bij gebrek aan concrete informatie nogal wat aannames gedaan moeten worden. En het is nog maar de vraag wanneer Samsung de Galaxy Gear 2 wil gaan lanceren. Sommige geruchten hebben het over een lancering tegelijk met de Galaxy S5, hoewel dit wel erg snel ná de introductie van de eerste Gear zou zijn. Wij kunnen ons net zo goed voorstellen dat de Gear 2 pas het levenlicht zal zijn als de Galaxy Note 4 na de zomer onthuld wordt – net zoals de eerste Gear tegelijk met de Galaxy Note 3 op de markt kwam.

Net als zo vaak zit er dus maar één ding op: afwachten. Eerst zien, dan geloven… 😉

Galaxy deal tips

Praat mee