Samsung Galaxy Tab 3 Lite officieel aangekondigd (update: prijs!)

Gisteren werd hij per ongeluk te vroeg onthuld door Samsung’s Poolse tak, en vandaag volgt dan de échte, officiële aankondiging: de Samsung Galaxy Tab 3 Lite is een feit.

samsung-galaxy-tab-3-lite-pers Samsung Galaxy Tab 3 Lite officieel aangekondigd (update: prijs!)

Dankzij eerder opgeduikelde informatie is er inmiddels geen enkele verrassing meer te bespeuren aan de Galaxy Tab 3 Lite. Het zeven inch beeldscherm heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels, terwijl het kloppend hart gevormd wordt door een bescheiden 1,2 GHz dualcore processor. Aan boord is één gigabyte werkgeheugen, acht gigabyte opslagruimte, én een slot voor een microSD kaart.

De achterkant van de compacte budget Tab herbergt een twee megapixel camera – met features als Smile Shot, Panorama en Shoot & Share – terwijl een 3600 mAh accu voor voldoende energie zorgt. De Tab 3 Lite meet 19,3 bij 11,6 centimeter, en is 9,7 millimeter dun.

samsung-galaxy-tab-3-lite-pers-2 Samsung Galaxy Tab 3 Lite officieel aangekondigd (update: prijs!)

Al met al is de Tab 3 Lite van binnen én van buiten een weinig opvallende tablet. Maar dat is dan ook niet vreemd, want wat wél op moet gaan vallen is de prijs: het WiFi model zal vermoedelijk ergens tussen 100 en 150 euro, terwijl de 3G variant daar natuurlijk iets boven zit. Het is dan ook echt een instapmodel tablet, of een tablet voor de kids, wat dat betreft.

De Tab 3 Lite zal in eerste instatie verkrijgbaar zijn in een zwarte en een witte versie, maar het zou ons bar weinig verbazen als er later nog andere kleuropties bij zouden komen. Daarnaast is de verwachting dat deze goedkoopste Galaxy Tab binnen nu een maand in de winkels zal liggen – tenminste ergens ter wereld, en mogelijk dus ook in ons land.

Update: inmiddels is ook een officiële adviesprijs voor de Nederlandse markt bekend, en deze ligt toch een treetje hoger dan eerdere geruchten deden vermoeden. De Tab 3 Lite zal in ons land verkrijgbaar zijn vanaf 159 euro. Hoewel dit een paar tientjes meer is dan eerdere verwachtingen – rond de 120 euro – laat het zich raden dat prijs, zoals we van Samsung gewend zijn, binnen afzienbare tijd zal zakken. Hoeveel de 3G variant van de Tab 3 Lite moet gaan kosten, is nog niet bekend. Het apparaat zal in de loop van februari in de schappen verschijnen.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite technische specificaties:

samsung-galaxy-tab-3-lite-specificaties Samsung Galaxy Tab 3 Lite officieel aangekondigd (update: prijs!)

(via, prijs: via)

Galaxy deal tips

Praat mee