Omdat het kan: Android 4.4 KitKat op de Samsung Galaxy S3

Jaja, we zitten nog te wachten op de officiële Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3. En toch is het leuk om een blik te werpen op Android 4.4 KitKat, dat inmiddels prima te installeren is op het toestel, in de vorm van een CyanogenMod ROM natuurlijk.

samsung-galaxy-s3-android-4-4-kitkat-rom Omdat het kan: Android 4.4 KitKat op de Samsung Galaxy S3

Je moet natuurlijk wel een beetje handig zijn – of iemand kennen die dat is – met dit soort materie: rootenflashen, en XDA zijn termen die je wel iets moeten zeggen,  voordat je je Galaxy S3 kunt voorzien van de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem.

Duidelijk wordt in het onderstaande filmpje in ieder geval dat Android 4.4 absoluut soepel draait op de inmiddels ruim anderhalf jaar oude Galaxy S3. Dat is ook niet zo verrassend, aangezien KitKat juist ontworpen is voor álle toestellen – niet alleen de allerlaatste, gloedjenieuwste modellen. Waarbij het natuurlijk goed is om te bedenken dat de S3 in feite ook nu nog gewoon een toptoestel is, met ruim méér power dan nodig voor Android 4.4. En dat is te zien – ook de uitgebreide spraakgestuurde mogelijkheden werken verrassend soepel op de S3.

Bedenk wel dat wanneer Android 4.4 officieel naar de Galaxy S3 komt – in april 2014, volgens geruchten – dit in Samsung’s eigen TouchWiz jasje zal zijn. De interface zal er dus niet zo uit zien als in deze video. Daarvoor in de plaats heb je dan wel alle bekende Samsung features – Smart StaySmart Rotate, Multiwindow, etc. – waarover de hier getoonde software dan weer niet beschikt.

Om zelf een CyanogenMod ROM te installeren kun je het beste terecht op het XDA forum HIER. Bedenk wel dat jijzelf – niet XDA, noch wij – verantwoordelijk bent voor wat je met jouw Galaxy S3 doet.

Dat gezegd hebbende, het volgende:

(video via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Ann zegt

  > Android 4.4 absoluut soepel draait op de inmiddels ruim anderhalf jaar oude Galaxy S3. Dat is ook niet zo verrassend, aangezien KitKat juist ontworpen is voor álle toestellen

  Vandaar dat ik ook liever gehoord had :
  Omdat het kan kitkat op de S2.

  een S2 eigenaar natuurlijk.

 2. zegt

  Hallo,

  Ik heb ook sinds een paar maanden de mod op me telefoon. Heb alleen een probleem, ik kan opeens niet meer op mijn google account inloggen. Er staat dan dat hij geen verbinding met het internet kan maken, terwijl hij gewoon met mijn wifi is verbonden.

  Hoop dat iemand me kan helpen met dit probleem.

  Groetjes

Praat mee