‘Samsung Galaxy Note 3 en S4 krijgen Android 4.4 in januari – Galaxy S3 en Note 2 in april’

Al we een opgedoken foto van een memo van Samsung zelf mogen geloven – en dat is maar de vraag – zullen de Galaxy Note 3 en de Galaxy S4 in januari al een update krijgen naar Android 4.4 KitKat. Uiterlijk april volgen dan de Galaxy S3 en de Note 2.

samsung-galaxy-note-3-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-januari 'Samsung Galaxy Note 3 en S4 krijgen Android 4.4 in januari - Galaxy S3 en Note 2 in april'

Op de foto zien we een schema met de expected release data van update KRT16 – oftewel Android 4.4 KitKat. Zowel de Galaxy Note 3 als de Galaxy S4 zouden deze al in januari 2014 tegemoet kunnen zien, in maart of april gevolgd door de Galaxy S3 en de Note 2 dus.

Om precies te zijn gaat het hier om andere toestelversies van de Note 3 en S4 dan er hier in Nederland verkocht worden, maar dit moet voor het updateschema zelf niet zoveel uitmaken.

Al met al willen we graag geloven dat bovenstaande foto betrouwbaar is, maar het schema komt op ons wel erg optimistisch over. Op dit moment zitten de Nederlandse Note 2 en S3 nog te wachten op Android 4.3, terwijl de S4 deze update ook pas net mocht ontvangen. Alleen de datum voor de Note 3 lijkt ons nog enigszins haalbaar – en zelfs dat zou wel erg snel zijn.

En dan is er nog het punt dat Samsung meestal wacht met het brengen van een grote nieuwe Android versie naar bestaande toestellen, totdat het nieuwe topmodel – dat standaard op deze laatste Android versie draait – is geïntroduceerd. Zo was de Galaxy S4 de eerste met Android 4.2, en de Note 3 de eerste met Android 4.3.

De verwachting is dan ook dat de Samsung Galaxy S5 de eerste zal zijn met Android 4.4, en dat andere toestellen de update pas ná de release van de S5 krijgen. En ja, we weten dat er geruchten zijn dat de Galaxy S5 al in januari onthuld zou kunnen worden, maar die maand ligt ‘ie nog zeker níet in de winkels.

Dus: óf Samsung wijkt af van haar normale updateregime met de update naar Android 4.4 – óf bovenstaande foto is gebaseerd op gebakken lucht. Wat denk jij?

(via 1, 2)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee