Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 mogelijk vertraagd

Ruim een week geleden ging hij in Ierland van start: de Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3. Inmiddels lijkt een kink in de kabel te zorgen voor vertraging bij het aanbieden van de update elders ter wereld.

samsung-galaxy-s3-update-android-4-3-vertraging Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 mogelijk vertraagd

Gebrúikers in Ierland en in andere landen waar de update al beschikbaar was lopen tegen een aantal problemen aan. Het vergrendelscherm van de Galaxy S3 zou traag reageren, energieverbruik zou hoger liggen dan eerst, apps crashen vaker, en/of de WiFi verbinding valt uit.

Of het hier gaat om structurele problemen, of issues waar enkele gebruikers tegenaan lopen is nog niet helemaal duidelijk. Wél duidelijk lijkt het, dat Samsung de update in Engeland op pauze heeft gezet. Gebruikers die de melding kregen dat de nieuwe software gereed was voor download merkten kort daarna dat dit niet meer het geval was. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat het updateproces on hold staat tot de bovengenoemde bijwerkingen opgelost zijn.

Overigens is het normaal dat Samsung een update eerst aanbiedt in een beperkt aantal landen, om op deze manier te testen of alles goed verloopt, en om problemen te verhelpen vóórdat een veel grotere groep gebruikers de update kan installeren.

Hopelijk merken we op korte termijn of de update weer verder gaat – al dan niet met een bijgewerkte softwareversie. Uiteraard lees je hier op GalaxyClub.nl wanneer dit gebeurt, evenals of dit alles ook van invloed is op de Android 4.3 update die we binnenkort voor de Galaxy Note 2 verwachten.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee