Problemen met de batterij van de Samsung Galaxy S4?

Uit het land onzer Oosterburen komen berichten dat de batterij van de Samsung Galaxy S4 vaak voor problemen zorgt. Zo zou deze sneller dan normaal aan capaciteit inboeten, en in sommige gevallen zelfs beginnen op te zwellen.

opzwellen-samsung-galaxy-s4-batterij Problemen met de batterij van de Samsung Galaxy S4?

Links een normale Galaxy S4 batterij, rechts een opgezwollen exemplaar

Een vertrouwelijke bron bij een Duitse provider zou bevestigt hebben dat problemen met de krachtbron van de Galaxy S4 zich naar verhouding vaak voordoen. Dat een batterij na verloop van tijd capaciteit begint te verliezen is volkomen normaal, maar dit zou nú nog niet merkbaar mogen zijn – de Galaxy S4 is tenslotte pas maximaal een maand of zes in gebruik. En dat de batterij opzwelt is natuurlijk een duidelijk teken dat er ergens iets niet in orde is in de chemie van dit toch wel cruciale onderdeel van de S4.

Onze redactionele exemplaar gedraagt zich tot nu toe eigenlijk voorbeeldig – van de bovengenoemde problemen hebben we vooralsnog geen last. Het is ook niet duidelijk of het om álle Galaxy S4 batterijen gaat, of dat er mogelijk sprake is geweest van een productieprobleem in een specifieke batch batterijen.

Duidelijk is wel dat – mocht je last hebben van dit soort problemen – de batterij gewoon onder garantie vervangen dient te worden door de winkel of provider waar je het toestel gekocht hebt.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee