Irisscanner voor de Samsung Galaxy S5?

Het volgende is precies het soort gerucht dat het lekkerst smaakt met een korrel zout – maar daarom niet minder lekker is. Volgens onverifieerbare bronnen werkt Samsung aan een irisscanner ter beveiliging van de Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-irisscanner1 Irisscanner voor de Samsung Galaxy S5?

Het lijkt inmiddels de volgende grote mobiele techhype te worden: scanners in smartphones die bepaalde lichaamsdelen scannen om de identiteit van de eigenaar te verifiëren. Na vele geruchten over een vingerafdrukscanner in de Galaxy Note 3 – achteraf de plank misslaand – kunnen we nu dus gaan nadenken over de mogelijkheid dat de Galaxy S5 volgend jaar in staat zal zijn het oog van de gebruiker te scannen.

Op zich lijkt een dergelijk technisch snufje in ieder geval veiliger dan de vingerafdrukscanners in telefoons als de iPhone 5S en sinds kort de (nog niet verkrijgbare) HTC One Max. In de praktijk blijken deze echter vrij goed te omzeilen, waardoor het scannen van de iris een veiliger alternatief lijk.

Maar voordat we op de feiten vooruit gaan lopen, en uitgebreid voors en tegens van een dergelijke implementatie in de Galaxy S5 onder de loep nemen, wachten we liever nog even af. Zoals gezegd: het gerucht is erg vaag – zó vaag dat we deze irisscanner nog maar even níet op ons lijstje met ‘specificaties van de Galaxy S5‘ zetten.

Wel vragen we ons af of dit niet zou betekenen dat de camera aan de voorkant van het toestel een significant hogere resolutie zou moeten krijgen? Heb jij verstand van zaken, en hier een idee over, dan lezen we dit uiteraard graag hieronder terug!

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee