Snellere Samsung Galaxy S4 komt naar Europa (of in ieder geval Duitsland)

Tot voor kort was het de Samsung Galaxy S4 die in onze uithoek van de wereld te boek stond als de snelste smartphone in de winkels – sterker nog: op dit moment is hij dat nog steeds (omdat er nog geen snellere telefoon nú al in de winkels ligt). Met zijn quadcore Snapdragon 600 processor is het dan ook een rappe jongen. Toch komt er een snellere Galaxy S4 variant deze kant op.

samsung-galaxy-s4-snapdragon-800-europa Snellere Samsung Galaxy S4 komt naar Europa (of in ieder geval Duitsland)

In Europa is het dus de Note 3 die als eerste Samsung smartphone over de nóg snellere Snapdragon 800 processor beschikt. Maar in Samsung’s thuisland Zuid-Korea is er al een tijdje een Galaxy S4 verkrijgbaar met deze chip, en wel de toestelvariant met een zogeheten LTE-A – LTE-Advanced – verbinding. Deze is nog sneller dan de 4G verbinding die hier in Nederland pas sinds korte tijd in zwang begint te raken.

Het leek er sterk op dat deze Galaxy S4 met Snapdragon 800 processor alleen in Zuidoost-Azië verkrijgbaar zou zijn, maar sinds kort weten we van de Duitse provider Telekom dat het toestel binnenkort ook bij onze Oosterburen op de markt zal worden gebracht.

Nu is het zo dat de LTE-A standaard in Duitsland op zijn vroegst begin volgend jaar pas in beperkte mate beschikbaar zal zijn. In ons land moeten we vermoedelijk nog wachten tot – hou je vast – pakweg 2020, voor we met snelheden van minstens 150 Mbit/s mobiel rond kunnen surfen.

Toch weerhoudt het praktische gebrek aan LTE-A verbindingen de Duitsers er dus niet van om de Galaxy S4 met Snapdragon 800 – productcode GT-I9506 – te gaan verkopen.

De vraag is dan natuurlijk of dit betekent dat er ook een kans(je) is dat we deze snellere Galaxy S4 in óns land in de schappen tegen gaan komen. Eerlijk gezegd hebben wij er een hard hoofd is. Onze Oosterburen kunnen tenminste zeggen dat je over een tijdje gebruik kunt gaan maken van de razendsnelle internetverbinding van het toestel. In ons land zit dit er simpelweg niet in. En oké – de Snapdragon 800 processor is wat sneller dan de Snapdragon 600 van de huidige Galaxy S4 – maar het lijkt ons sterk dat er ook maar één S4-bezitter is die de processor van zijn toestel te traag vindt.

Wil je persé de Snapdragon 800 in je Galaxy telefoon? Dan moet je dus straks óf naar Duitsland voor de Galaxy S4, óf je koopt gewoon de Galaxy Note 3. Krijg je er nog een groter scherm, een S Pen stylus en meer features bij ook 😉

(via 1, 2)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee