Samsung werkt al aan Galaxy Gear 2 – komt mogelijk al voorjaar 2014

Dat Samsung achter de schermen al vlijtig knutselt aan de opvolger van de net-onthulde-maar-nog-niet-verkrijgbare Galaxy Gear, mag eigenlijk geen nieuws heten. Natúúrlijk gaat de Research & Development afdeling van een bedrijf als Samsung niet zes maanden op vakantie nadat een nieuw apparaat klaar is. Wat wél opvallend is, is de mogelijke introductie datum van de tweede Galaxy Gear generatie: die zou al in de eerste helft van 2014 kunnen vallen.

samsung-galaxy-gear-2-gerucht Samsung werkt al aan Galaxy Gear 2 - komt mogelijk al voorjaar 2014

 

Samsung zelf liet al eerder vallen dat de eerste Galaxy Gear meer een wegbereider is dan de grote smartwatchklapper die de industrie voorgoed verandert. De Zuid-Koreanen volgen hiermee hun bekende strategie: breng het op de markt en kijk dan wat aanslaat, en waarom. Gebaseerd op de ervaringen met de eerste Gear kan er dus – zo lijkt het – met enige spoed een verbeterde Galaxy Gear 2 worden neergezet.

Het risico daarmee de early adopters die nú al een Galaxy Gear aanschaffen tegen de haren in te strijken neemt men in Seoul kennelijk voor lief. Daarbij moeten we dan wel aantekenen dat het voorlopig allemaal om geruchten gaat. Zoals gezegd: dat Samsung aan een tweede generatie Gear werkt is niet meer dan logisch. Het idee dat deze ook daadwerkelijk al over pakweg een half jaar al in de winkels komt te liggen is – laten we zeggen – vrij speculatief. Tenslotte waren er legio geruchten die de release van de Galaxy S4 al in februari van dit jaar voorspelden (onjuist), terwijl ook de introductie van de Galaxy Note 3 vervroegd zou (idem).

Maar wie het smartwatchconcept interessant vindt, maar liever nog even wacht op een volwassener tweede generatie weet in ieder geval dat deze in ontwikkeling is.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee