‘Samsung Galaxy S5 krijgt 16 megapixel camera met OIS’

Jahoor, de zomer is voorbij, en dat betekent één ding: de jacht op geruchten over de Samsung Galaxy S5 is geopend! Als we het nieuws uit Samsung’s thuisland mogen geloven krijgt het toestel een 16 megapixel camera, mét optische beeldstabilisatie (OIS).

samsung-galaxy-s5-logo 'Samsung Galaxy S5 krijgt 16 megapixel camera met OIS'

Dit nieuws is eigenlijk een optelsom van twee factoren. De eerste is, dat Samsung aan een smartphonecamera werkt met een resolutie van 16 megapixels. Deze cameramodule moet vanaf volgend jaar in telefoons te vinden zijn.

De tweede factor is natuurlijk het feit dat ‘volgend jaar’ in feite betekent: in de volgende generatie topmodellen, waarvan de Galaxy S5 de eerste zal zijn (en de Galaxy Note 4 de tweede, maar daar speculeren we een andere keer wel over).

Op dit moment is er al een Galaxy apparaat te vinden met 16 megapixel camera én OIS: de Galaxy S4 Zoom. De voornaamste reden dat we nog moeten wachten op een dergelijke sensor in een topmodel smartphone, lijkt het leverings- cq. productieproces. Van de S4 Zoom zullen geen miljoenen exemplaren verkocht worden, en dus is een beperkte hoeveelheid leverbare cameramodules geen probleemn. Maar ieder onderdeel dat in een toestel in de Galaxy S of Note serie terecht komt, moet gedurende langere tijd in enorme hoeveelheden betrouwbaar leverbaar zijn.

Hoe het ook zij: het lijkt er sterk op dat de Galaxy S5 dus een vergelijkbare camera zal hebben als de Galaxy S4 Zoom nu – minus de optische zoom natuurlijk. De S5 moet natuurlijk wel gewoon mooi dun blijven.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee