Roddelen over de Samsung Galaxy Note 3?

Eens in de zoveel tijd is het leuk om eens ongegeneerd koffiedik te kijken. Tenslotte is ook nieuwste telg in de Samsung Galaxy Note 2 familie – de Note 2 – een dik succes voor de Koreanen, en lijkt het niet meer dan logisch dat er in de herfst van 2013 een Note 3 op de markt zal verschijnen. En verrassend genoeg valt er al best een hoop te zeggen over dat toestel.

samsung-galaxy-note-3-1080p-hd-amoled Roddelen over de Samsung Galaxy Note 3?

Zó scherp is een 1080p smartphone scherm (kijk bij HTC’s Droid DNA)

Het lijkt wat stug: nu al denken dat sommige details van de Samsung Galaxy Note 3 zo goed als vast liggen. Maar we hoeven maar een blik te werpen op het geruchtencircuit rond de Galaxy S4 – ja, dat circuit bestaat al, en wordt steeds levendiger! – en we krijgen een aardig beeld van de techniek in de Note 3.

Zo lijkt het nu al min of meer vast te staan dat de we in de technische specificaties van de Galaxy S4 een quad core processor die gebaseerd is op ARM’s Cortex A15 architectuur zullen tegenkomen. De quad core processor van de Note doet het nog met de oudere Cortex A9 architectuur.

Daarnaast staat sinds kort zo goed als vast dat de S4 over een 1080p Full HD Amoled beeldscherm zal beschikken met een pixeldichtheid rond de 440 pixels per inch. Dit maakt de kans bijna even groot dat de Galaxy Note 3 voorzien zal zijn van eenzelfde scherm – maar dan een tikje groter.

Overigens schijnt de kans aanwezig dat de Galaxy S4 een 5 inch scherm gaat krijgen, in een behuizing die – dankzij smallere randen om het scherm – niet groter is dan de huidige S3. Op eenzelfde manier is het dus ook mogelijk het scherm van de Note te vergroten naar 5,75 inch, zonder dat het toestel zelf groter zal worden.

Dus als er iets te verwedden viel, zouden wij – m.b.t. de technische specificaties van de Galaxy Note 3 – ons geld zetten op een quad core Cortex A15 processor, en een 1080p Full HD Amoled display met een diagonaal van pakweg 5,7 tot 5,9 inch. Maar laat één ding duidelijk zijn: de komende elf maanden blijft de Note 2 gewoon een beest van een smartphone die nog jaren meekan.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee