Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in Nederland

Hey, kijk nou! Daar is ‘ie dan: de langverwachte update naar Android 4.1 Jellybean voor onze geliefde Samsung Galaxy S3.

Screenshot_2012-10-31-08-02-071 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in Nederland

De update naar de nieuwste versie van Google’s Android besturingssysteem brengt een aantal prettige verbeteringen, waaronder een flink soepelere interface dankzij de nieuwe manier om deze weer te geven. De update is zo’n 277 MB groot, en kan dus het beste geïnstalleerd worden via WiFi verbinding.

Zoals verwacht zien we een aantal belangrijke toevoegingen, zoals Google Now, de eenvoudige modus voor het startscherm, de blokkeermodus en een uitgebreide hulp functie, en een licht aangepast multitask menu. Verder is het opstartmenu uitgebreid met shortcuts voor de geluidsinstellingen. Vooralsnog lijkt de ‘Smart Rotation’ functie nog niet aanwezig.

Hiernaast is de interface van onze redactionele Samsung Galaxy S3 inderdaad een stuk vloeiender, dankzij de nieuwe manier waarop Android 4.1 deze weergeeft. Het is echter nog wat te vroeg om conclusies te trekken over de batterijduur na de update.

Screenshot_2012-10-31-10-12-57-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in NederlandScreenshot_2012-10-31-08-39-32-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in NederlandScreenshot_2012-10-31-08-38-38-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in NederlandScreenshot_2012-10-31-10-15-23-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in Nederland

Screenshot_2012-10-31-10-16-00-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in NederlandScreenshot_2012-10-31-10-23-06-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in NederlandScreenshot_2012-10-31-10-12-28-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in NederlandScreenshot_2012-10-31-10-43-56-150x150 Android 4.1 Jellybean voor Samsung Galaxy S3 arriveert in Nederland

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Jeffry zegt

  In het verleden een aantal keren mijn (toen nog) s2 geupdate en dit leverde keer op keer problemen op. Dramatische verslechtering van de accuduur, vastlopers enz.
  Deze keer wacht ik even af wat de ervaringen zijn van andere gebruikers, mijn s3 doet het immers prima nu 🙂

 2. LaTiNo zegt

  Toegang tot software-updateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek.

  Overbelast dus door 1 miljoen anderen 🙁

 3. swen zegt

  Had ik ook gewoon inpluggen in pc en je kunt hem alsnog downloaden. Btw fantastische update merkbaar verschil in snelheid notificatie scherm is vernieuwd block mode toegevoegd toetsenbord kleine verandering echt een top update

 4. Mikail zegt

  Ik werd er vanochtend mee wakker :p

  Ben er nog een beetje mee aan het spelen maar ik zie niet echt een verbetering qua snelheid. De batterij is al wel na een half uur met 10% gedaald 🙂 en zo veel heb ik er echt niet mee gespeeld.

 5. Poulusma zegt

  Ik heb hem vanochtend via Kies gedownload en geinstalleerd!
  En hij loopt mooi soepel nu!
  Echt wel een verbetering, Batterij is afwachten.
  Hoop alleen dat ze nog een keer de helderheid net als de SII in de balk bovenin doen.
  Dat werkte echt ideaal! Op de balk drukken en vegen.
  Nu moet je hem helemaal naar beneden trekken en dan kan je hem wijzigen, altijd beter dan naar de instellingen gaan, maar toch 😛

  • Mirrrr zegt

   Okay ik had dus ook het probleem met de batterij. Heb dus factory reset gedaan en nu loopt hij als een zonnetje. Jellybean is great

  • The Wizard zegt

   Goed onderbouwd….
   * Wat is er niet goed
   * Heb je een factory reset gedaan?

   De hele wereld heeft de update al voor hun Kies(zen) gehad, en over het algemeen zijn het positieve geluiden.

 6. Johan G zegt

  Waar kan ik meer info vinden over Google Now? Van de Support pagina van Google Now wordt ik niet veel wijzer (Ik zie geen Google Now in de Settings…)

 7. Ed zegt

  Gister 4.1 geïnstalleerd.
  Krijg bij openen van startscherm en sommige Apps eerst kort een rode rand langs het hele scherm, die snel weer verdwijnt. Hoort dat zo?
  Verder lijkt bij mij juist de batterij langer mee te gaan.

 8. steffen zegt

  Na update problemen met toetsenbord in de internet Explorer. Na een herstart geeft hij wederom aan bepaald update service uit te voeren. Nu gaat het weer beter. Ik vind de blokkeerstand erg makkelijk. Nachts alleen bekenden die je mogen bereiken.helaas geven de benchmarken allemaal snelheidsverlies ipv adersom

 9. Kim zegt

  Ik kan via mobiel niet downloaden, er wordt iets gezegd van toegang voor gebruikers in volgorde van verzoek. Hoe lang gaat dit duren? En via kies zegt hij dat usb device niet kan vinden. Na paar keer van usb poort verwisseld tze hebben lukt het en zegt dat je wil updaten, dan zie je dat hij bezig is maar verbinding met Kies is verbroken dus weer niet! Ik heb het maar opgegeven.

 10. Harry D. zegt

  Ik zie inmiddels op de Android forums de eerste berichten verschijnen: net als hier, een gedeelte positieve & een gedeelte minder gelukkige gebruikers. Zoals hierboven al werd gerefereerd: het toestelletje doet ’t op het moment hartstikke goed, dus we kunnen ons veroorloven om ’t nog even aan te kijken…

  Bovendien ben ik er inmiddels achter, dat ik een toestel met een Portugese android versie geleverd heb gekregen & dus de normale updates voor mijn S3-tje niet mogelijk zijn, ik zal handmatig iets moeten (laten) doen.
  Geeft niet, de lokale shop – waar ik hem heb gekocht – doet dat graag voor z’n klanten. Dus dat komt t.z.t. wel goed. 😉

 11. Shaa zegt

  Ik vind dat mijn batterij sneller leeg is sinds de update. Nadat die volledig is opgeladen is die na 1 uur alweer 10% vanaf terwijl de telefoon gwn op tafel ligt. Slechte update vind ik. Helemaal niet zo soepel ook loop vaak vast bij toetsenbord en traag met het overschakelen naar een andere scherm

  • Marlin zegt

   Met jelly bean heb ik persoonlijk nog geen enkele hapering gehad. Misschien is het proberen van een andere launcher een optie. Heb zelf altijd nova launcher draaien. Deze is gewoon te downloaden uit de play store. Deze is een stuk lichter dan de touchwiz ui. Zal even wennen zijn, omdat het de standaard android interface is.

 12. Dunc zegt

  Ik heb de update sinds een week. Wat voor mij een gruwelijk probleem is geworden, omdat ik gebruik maak van Gmail agenda, na de update is mijn agenda van januari tot oktober compleet verdwenen..! Op de pc kan ik de jaaragenda nog wel raadplegen, maar alle mutaties op de S3 zijn verdwenen. Ik gebruik de agenda ontzettend veel ivm scheduling ziekenhuisafspraken etc.
  Opnw synchroniseren helpt niet, alsook deinstall/install opnw. Wie heeft dit ook al bij de hand gehad..en evt. de oplossing hiervoor gevonden?

 13. zegt

  Batterij gaat aanzienlijk korter mee.
  Jammer dat je met de volumetoetsen het toestel niet helemaal op stil kan zetten, maar alleen op hoger volume of trillen. De schaduwrand achter de apps op de homescreens is irritant. Wanneer je vanuit een app weer op het homescreen komt, zie je de schaduwrand paar tellen later nog verschijnen. Kan dat niet uit?

 14. zegt

  Vanmorgen de update binnengekregen. Vodafone toestel. Het werkt super. En de batterijduur lijkt mij echt wel verbeterd. Heerlijke update. Tot toe niks fouts kunnen ontdekken. Ben dan ook zeer tevreden!

 15. kim zegt

  Nou krijg ik eindelijk de melding op mijn sgs3 klik ik aan van updaten maar. Krijg ik weer de melding van volgorde van verzoek. Raar

 16. Eliza zegt

  Ugh. Heb hem nog steeds niet! Kan het liggen aan de regio? Ik heb wel gewoon een T-Mobile abonnement! Ik krijg dus ook de verzoek van dat ik moet wachten! >.<

 17. raymond zegt

  Vanmorgen als T-mobile klant de OTA update melding op de S3 ”update is gedownload” en klaar voor installatie.

  Kan iemand aangeven hoe nu te handelen?

  – Moet ik eerst een backup maken van de gegevens?
  – Wanneer moet de factory reset uitgevoerd worden voor of na de update?
  – Zijn alle apps en mailboxen nog beschikbaar na de update?

  Ik hoor graag van jullie.

 18. Kim zegt

  Ik heb gehoord dat als je je samsung galaxy s 3 terugzet naar fabrieksinstellingen dat je ook oude versie weer hebt. Want jelly bean is totaal niets. Iemand ervaring hiermee?

Praat mee