Laadduur batterij Samsung Galaxy S3 sterk verbeterd

IMG_20120610_204243-300x225 Laadduur batterij Samsung Galaxy S3 sterk verbeterdZoals bekend was Samsung’s Galaxy S2 vorig jaar dé knaller van het jaar – op smartphone gebied. Hoewel het toestel op bijna alle gebieden de concurrentie vér vooruit was, was er één puntje waarop de Galaxy S2 slechts tot de grijze middelmaat behoorde: de tijd die het toestel nodig had om een lege batterij weer helemaal op te laden. Daarvoor heeft de Galaxy S2 namelijk meer dan drie en een half uur nodig. De Samsung Galaxy S3 doet dit een flink stuk beter.

De grote ‘angst’ na de introductie van de Galaxy S3 was dat het opladen nog een stuk langer zou gaan duren. De batterij van de Galaxy S3 is met een capaciteit van 2100 mAh namelijk nogal wat groter dan die van de S2, met zijn 1650 mAh. Je zou kunnen verwachten dat de S3 meer dan vier en een half uur nodig zou hebben om zich op te laden. Gelukkig heeft Samsung ook hier een flink stap voorwaarts gemaakt. Zo leert een blik op de technische informatie van de bijgeleverde oplader dat deze een stuk krachtiger is dan die van de S2 (5v, 1.0A versus 5V,0.7A).

IMG_20120610_204346-300x225 Laadduur batterij Samsung Galaxy S3 sterk verbeterdHet nettoresultaat van dit alles: de Samsung Galaxy S3 heeft ‘nog maar’ ruim twee uur nodig om van nul tot honderd procent opgeladen te worden. Uiteraard zijn er toestellen die sneller laden (zoals de Sony Xperia S), maar gezien de behoorlijke batterij capaciteit, waren wij prettig verrast over de laadsnelheid van de Galaxy S3.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee