Tips voor de batterijduur van je Samsung Galaxy S2 (update)

Uit berichten van onze bezoekers blijkt dat de tevredenheid over het uithoudingsvermogen van de batterij van de Galaxy S2 nogal verschillend is. Sommige mensen doen bijna twee dagen met één volle accu, anderen weten hem binnen een paar uur volledig leeg te trekken. Hierbij willen wij wat algemene tips geven om batterijduur te optimaliseren – er zijn namelijk nogal wat dingen in te stellen, en sommige opties hebben verrassend veel invloed. Andere tips kunnen de moeite van het proberen waard zijn, maar bieden zeker geen garanties.

  • Gebruik je S2 een keer tot deze echt helemaal leeg is, en laad hem dan, met het toestel uitgeschakeld, weer helemaal op
  • Schakel BlueTooth uit tenzij je zeker weet dat je deze echt gaat gebruiken
  • Hetzelfde geldt voor GPS: leuk, maar tenzij je gaat navigeren, kun je hem beter uitgeschakeld laten
  • Laat je WiFi verbinding zichzelf niet uitschakelen als het toestel in standby gaat: het telkens opnieuw zoeken en verbinden gebruikt meer energie dan een bestaande verbinding openhouden
  • Ten behoeve van bovenstaande opties: installeer een applicatie genaamd Widgetsoid. Hiermee kun je geheel naar eigen smaak een soort energie- en andere instellingen widget samenstellen.
  • Games zijn vet, maar verwacht niet dat je acht uur dikke 3D games kunt spelen zonder op te hoeven laden
  • Het zelfde geldt voor het bekijken van HD films
  • Selecteer een donkere wallpaper: op een SuperAMOLED Plus scherm betekent donker minder energieverbruik
  • Bekijk welke applicaties allemaal hun data synchroniseren, en hoe vaak. Wil je echt iedere 5 minuten checken of je nieuwe email hebt? Moeten Twitter en Facebook aan de lopende band kijken of er nog nieuwe berichten voor je zijn?

Wat ons betreft zouden met name de twee laatste opties niet echt nodig hoeven zijn op de Galaxy S2 – maar soms helpen alle kleine beetjes. Wie nog meer zinvolle tips heeft, nodigen wij uit om ze hieronder te vermelden (en het ontkrachten van onze tips mag natuurlijk ook!).

UPDATE:

De tip om je batterij een keer helemaal leeg te laten lopen, en hem weer op te laden terwijl het toestel uitstaat dient, zoals opgemerkt in de comments onder deze post, ter calibratie van de waarden die Android gebruikt om het batterijpercentage te berekenen. Het is echter een minder goed idee om dit iedere keer te doen, aangezien Lithium-Ion accu's hier op den duur minder goed van gaan presteren!

(met dank aan Rick en Johan!)

Lees de reacties (159)

  • Beste lezers,

    Ik heb een paar dagen geleden mijn sgs2 ontvangen.
    Alleen heb ik de batterij niet meteen opgeladen,die immer al halfvol was meegeleverd.
    Heb gemeten en k mn batterij gaat nog minder dan een halve dag mee. Iemand dit tot nog toe meegemaakt met zn sgs2? Ben erg benieuwd.
    Btw gebruik niet veel internet.wel whatsapp af n toe facebook.iemand nog andere tips.

    K ga nu mn batterij helemaal leeg laten lopen en opniew laden terwijl hij uitgeschakeld is. Hoop dat ie dan langer meegaat.

    Mvg.

    Mkchael

    • Met een volle batterij, wifi, gps en andere apps uit, kan ik drie uur naar de radio luisteren, dan is mijn batterij leeg. Teleurstellend!

    • 1. Pak je GS2 uit de doos.
      2. Ga naar XDA
      3. Pleur er gelijk een custom ROM op, vaak hebben de ontwikkelaar het verbruik al aangepast.
      4. Geniet van een GS2 waardoor Android icm de hardware nog beter, lekkerder en vlotter zal werken.

      ps Android OS en dan geen root zijn, is zoiets als een mooie dame zonder algemene kennis.. (Dat gaat snel vervelen, of je moet ervan houden)

    • Dan moet je watsapp verwijderen.
      watsapp gebruikt namelijke constant GPS.

      Jammer van watsapp maar dan heb je wel meer baterij vermogen.

      hoi

      • Onzin.
        Whatsapp gebruikt geen GPS, heeft namelijk je locatiegegevens niet nodig.
        Ook gebruikt whatsapp nouwelijks dataverkeer als deze op de achtergrond meeloopt, aangezien dit werkt met push-notificatie. Als een berichtje naar je gestuurd is krijgt je telefoon een melding van de whatsapp-server, en pas op dat moment gaat hij het berichtje ophalen en daardoor dataverkeer gebruiken.

        Als je graag tips wilt geven, prima, maar probeer dan wel even je opmerkingen te beargumenteren.

        • Je kan toch de berichtjes van whatsappen nadien lezen.
          En je krijgt toch een melding bovenin je schermpje.
          Wat er gestuurd is kan je ook lezen.
          Maar zodra je whatsapp opent pakt het idd geheugen van je batterij weg,

  • Je kan ook een 2de batterij kopen en die meenemen als je lang weggaat zonder stopcontact in de buurt.,
    Er zou toch ook een case komen met een xtra batterij erin?

  • Ik heb mijn SGS2 nu een goede week en ik mag eigenlijk niet klagen over de batterij.

    Gaat gemakkelijk 3-4 dagen mee bij enkel bellen en berichten sturen.

    Bij intensief gebruik een volledige dag. Intensief gebruik is voor mij 's morgens en 's avond navigeren, GPS/WiFi/Bluetooth altijd aan, bijna hele dag MP3's luisteren, constant synchroniseren van mail met Outlook via Kies, occasioneel mijn mail bekijken op het toestel, 20 min gamen 's middags en wat prutsen met apps/widgets.

    Groeten,

    B.

    • kan me dit niet voorstellen.

      ik heb alles op een zo laag mogelijk pitje.. gps enz. uit alles behalve whatsapp push berichten uit gezet..en met een beetje twitteren mailtjes kijken en al is hij binnen 8 uur leeg..

    • Dit is echt een koets verhaal. ik heb twee misschien drie dingen op sychronizeren staan en verder doe ik niet heel veel behalve whatsapp en heel soms nu.nl enz en hou het misschien een 3/4 van een dag vol. ik heb gewoon standaard mijn opladen bij anders red ik het gewoon niet. misschien iemand nog tips of een oplossing.

      Maar tenminste dit verhaal klopt zeker niet.

  • Mijne is besteld. Als ik hem nu aankrijg, wat doe ik dan het beste? Hem eerst aan de oplader leggen en volledig laten opladen of gewoon beginnen gebruiken tot hij helemaal leeg is, uitschakelen en dan helemaal opladen?

    • Meteen maar aan de lader leggen. Heb t zelf niet gedaan, maar doe maar gewoon wat er in het boekje staat!

1 2 3 18