10+1 Favoriete Android applicaties

Voor sommigen die de nieuwe Samsung Galaxy S2 hebben aangeschaft – of van plan zijn aan te schaffen – is het Android besturingssysteem gesneden koek, terwijl er natuurlijk ook een hoop mensen zijn voor wie de S2 het eerste Android toestel zal worden. Om met name deze laatste groep een beetje op weg te helpen, leek het ons een (goed) idee om onze favoriete applicaties op een rijtje te zetten. Uiteraard is dit een nogal willekeurige verzameling, waarbij we een aantal open deuren niet noemen, maar juist mensen voor wie Android nieuw is willen we een indruk geven van het spectrum aan mogelijkheden.

  1. Zedge. Met Zedge krijg je gratis toegang tot een enorme database wallpapers en ringtones, dus iedereen die graag een beetje variatie wil op zijn telefoon kan zich met Zedge naar hartelust uitleven.
  2. Widgetsoid. We raadden deze app al aan voor iedereen die graag zijn eigen energiebeheer widget wil samenstellen, maar in feite kun je in Widgetsoid een flinke verzameling instellingen kiezen, en deze makkelijk toegankelijk maken via een zelf ontworpen widget. Deze widget kun je ook qua uiterlijk aanpassen aan je eigen smaak, door kleuren, layout, transparantie en vormgeving zelf te kiezen.
  3. Winamp. Hoewel de S2 natuurlijk al voorzien is van een eigen mediaspeler, blijven wij toch een fan van het gratis Winamp programma wat ook op menig PC geïnstalleerd is.
  4. Fancy Widget. De enige niet volledig gratis app is ons rijtje. Stel je eigen klok/weer widget samen, en kies uit een flinke hoeveelheid templates – met name ideaal voor wie stiekem wel fan is van de HTC Sense klok en weer widget.
  5. Dropbox. Voor gebruikers van Dropbox de ideale widget om waar dan ook toegang te hebben tot de files in jouw Dropbox.
  6. Tweetdeck. In onze review vermeldden wij al niet zo indruk te zijn van sommige Hubs die Samsung in TouchWiz heeft ingebakken. Voor al je (gevorderde) Twitter behoeften is er eigenlijk maar één app die je nodig hebt: Tweetdeck.
  7. Camscanner. Eén van de vele apps waarmee je de camera van de S2 kunt veranderen in een volwaardige scanner: fotografeer paginas, en maak er een PDF file van. De basis versie is gratis.
  8. FourSquare. De ultieme ‘check-in' app, om al te contacten te laten weten waar je nu bent, of te zien waar jouw vrienden nu zijn.
  9. IMDb Movies & TV. Simpel: Internet Movie Database applicatie. Uitleg niet nodig, maar voor filmfanaten gewoon handig.
  10. Google Goggles. Gebruik je camera om informatie te vinden over hetgeen je niet voor je neus hebt – werkt op zo'n beetje alles. Nouja, alles niet, maar stel je ziet een mooi schilderij, en wilt weten wie het geschilderd heeft en hoe het heet: met Google Goggles weet je het meteen. Of maak een foto van een boek wat je graag wilt hebben, en je kunt gelijk zoeken hoeveel deze kost en waar je ‘m kunt kopen. Etc. etc. etc.
  11. Geen lijstje van 10 is compleet zonder een 11e vermelding, en als we toch Google apps aan het aanraden zijn: Google Sky Map. Zet je GPS aan, ga op een heldere nacht naar buiten, en je S2 vertelt je precies waar je naar aan het kijken bent als je ‘m naar de hemel richt – of als je wilt weten waar welke planeet of welk sterrenbeeld nu staat dan wijst Google Sky Map je de weg.

Zoals gezegd is dit een vrij willekeurige verzameling van apps die wij zelf leuk en/of handig vinden. Tips zijn uiteraard meer dan gewenst!

 

Lees de reacties (17)

  • Bedankt voor deze tips. De samsung galaxy SII wordt mijn eerste android telefoon, dus deze tips zijn zeker handig. Ik ze ook allemaal uitproberen zodra mijn telefoon binnen is.
    (Hi is helaas niet zo snel, op 2 mei besteld en er nog steeds niets van gehoord helaas.)

  • net een berichtje gehad dat mijn s2 morgen wordt geleverd via Hi.

    2 mei besteld

    • Herkendbaar voor HI... zou nooit meer iets van HI moeten hebben... slechte service, arrogante opstelling, log stug bedrijf....

      • Eergister S2 besteld vandaag binnen gekregen.via HI
        Nooit problemen gehad met dit bedrijf en ze zijn niet duur. Hi is BTW onderdeel van kpn.

  • tsss.
    Ook 2 mei besteld op Hi en nog steeds niks.
    Order status staat al ruim 2 dagen op 'order wordt gepickt in magazijn'

    Rekken, rekken, ....
    Niet voor hh vatbaar. Dat voorinschrijven bij Hi.

    • Ha ha! Terwijl ik dit aan het lezen ben krijg ik een sms van HI dat morgen TNT mijn mob. komt brengen.. beterrrr!!!! Relaxte tips ook, die ga ik zeker loaden.

  • Mijne wordt morgen geleverd van PDAshop had 11 mei besteld. Kan echt niet wachten, is widgetoid overigens gratis?

  • Widgetoid was ik zelf niet zo kapot van. Ik heb al widgets die hetzelfde doen maar dan beter/uitgebreider/mooier. De rest is wel leuk :)

1 2 3