De ontbrekende notificatie LED – en de oplossing

Dat de Samsung Galaxy S2 op wonderbaarlijke wijze een LED notificatie lampje (voor gemiste gesprekken, ontvangen SMS berichten en emails, etc.) mist was al duidelijk. Maar terwijl wij nog zaten te azen op een oplossing die binnenkort van het XDA Forum af zou komen, werden wij gewezen op een al bestaande applicatie, die gewoon in de Android Markt te vinden is, en die in feite al ontwikkeld was voor de eerste Galaxy S. Kom er maar in NoLED – gratis en voor niks down te loaden, en het is in ieder geval een simpele oplossing voor een hardware matig probleem (lees: ontbreken van een lampje). Doe er je voordeel mee!

(Bedankt, Marco! Meer info op AppBrain)

Lees de reacties (27)

  • a led notification??? does noth work on my GS2 i just tryd out i ask some one 2 call me and stop it... nothing happend.... is the led nex 2 the front camera?

  • Goeie tip, thanks!

    @Chofny: There is no LED light on the S2, that's the whole point ;) The NoLED app simply uses the screen to make up for the missing LED light.

  • Ik heb gelezen dat die app veel batterij vraagt, waardoor de batterijduur verlaagt. Iemand hier ervaring mee?

    • Op een toestel met LCD scherm wel, aangezien de app het scherm gebruikt om de notificaties weer te geven. Echter, als het goed is valt dit op de S2 met zijn AMOLED scherm erg mee, aangezien de app het grootste deel van het scherm zwart laat - en zwart verbruikt geen energie op een AMOLED scherm.

  • Ik heb m nu draaien, dus zal t in de gaten houden. Heb ook de nodige monitoring aanstaan, dus laat t wel weten over een paar dagen als ik een goede meting heb kunnen doen.

  • Ik heb de S2 nu 2 dagen, super toestel, alleen mijn accu… ik lees overal van die zware testen… gisterochtend 2 uurtjes gesurfed op de accu… die was 100%, wat filmpjes gekeken ed… accu leeg… dat is geen 1,5 dag zoals in de testen te zien is helaas… is dit normaal of moe k mn accu laten controleren?

    • Als je hoge resolutie filmpjes met een hoge brightness setting en hoog volume gaat zitten kijken dan gaat het natuurlijk rap met de accu. Het scherm is de voornaamste verbruiker van je accu en slurpt m echt leeg als je het veel gebruikt. Je brightness lager zetten kan hier overigens al een stuk schelen.

      Maar als je je telefoon "gewoon" gebruikt, dus af en toe wat dingen opzoeken op internet, mailen, een beetje bellen en wat smsen, dan zal je zien dat je batterij een stuk langer mee gaat.

      De eerste dagen, toen ik nog constant met mn S2 in mn handen zat, ging mijn accu nog geen dag mee. Op dit moment, nu ik m gewoon gebruik als elke telefoon, haal ik de twee dagen wel.

1 2 3 4