Tip: sneltoetsen op het vergrendelscherm van je Samsung Galaxy Note 3

Gisteren kon je hier al een paar snelle tips bij in gebruikname van je nieuwe Samsung Galaxy Note 3 lezen. De tip hieronder kun je eigenlijk aan dat zelfde rijtje toevoegen: het plaatsen van sneltoetsen op het vergrendelscherm van het toestel. Het is tenslotte best handig als je zonder omwegen direct naar je camera, browser, SMS berichten of een andere app kunt gaan.

Standaard staan de sneltoetsen op het vergrendelscherm van de Galaxy Note 3 uitgeschakeld. Om ze in te schakelen ga je vanaf je startscherm via de Menu toets naar Instellingen. Onder de tab Apparaat tik je op de optie Vergrendelscherm. Bij het kopje Sneltoetsen schakel je deze eerst in met de ‘schakelaar'. Tik vervolgens op het kopje Sneltoetsen zelf om te kiezen wélke sneltoetsen je op het vergrendelscherm wilt neerzetten.

Om een sneltoets te verwijderen leg je je vinger er iets langer op – je kunt ‘m dan naar prullenbak onderin beeld slepen. Op dezelfde manier kun je ‘m ook op een andere positie in het rijtje zetten, om zo de volgorde van de sneltoetsen naar eigen smaak aan te passen. Omdat er maar maximaal vijf sneltoetsen kunnen worden getoond, zul je er eentje moeten verwijderen, om een geheel nieuwe toe te voegen. Als je dit doet, verschijnt er een ‘plusje' – tik daarop om in de lijst een app te selecteren waar vanaf je vergrendelscherm direct toegang toe wilt hebben.

Lees de reacties (21)

  • Mmm, leuk, die widgets op je vergrendelscherm. Maar voor zover ik het zie, kan het alleen als je de schermvergrendeling op 'vegen' zet. Is er een manier om je vergrendelscherm wel te beveiligenen en er toch widgets op te zetten?

    • Helaas niet. Widgets geven namelijk vaak ook direct toegang tot je telefoon, waardoor de beveiliging overbodig zou zijn.

  • Hallo, sinds kort heb ik een galaxy S4 mini. Mijn probleem is dat ik op mijn vergrendelscherm een widget heb staan van watch on. Ook staat hij constant in mijn meldingen scherm. Hoe kan ik dit veranderen?

  • Weten jullie misschien ook hoe je géén widgets op je scherm kunt hebben? Ik heb nu telkens WatchON (afstandsbediening) openstaan op mijn vergrendelscherm, maar ik wil gewoon naar mijn achtergrond kunnen kijken. Ik heb WatchON gesloten, volgens mijn mobiel staat hij ook echt niet meer aan, en toch blijft hij maar verschijnen op mijn vergrendelscherm verschijnen. Ik hoop dat jullie de oplossing weten, want ik zou er erg blij van worden! Bedankt. (Galaxy Note 3)

    • Ik had het zelfde probleem. Bij applicatiebeheer heb ik watch on verwijderd. Nu is het eindelijk weg

  • Dit is een vervolg op mijn eerdere reactie. Deed net mijn mobiel en mijn vergrendelscherm was leeg (yes). Dit was echter maar van korte duur, want twee seconden later verschijn de afstandsbediening weer. Zou dit gewoon zijn omdat hij het signaal van mijn tv oppakt of zo - ook al staat-ie niet aan?

    • heb je dit nog weggekregen, want ik heb het ook en loop me suf te zoeken om het weg te krijgen

  • Hallo,

    Ik moest mijn Samsung galaxy s3 updaten..
    Voordat ik dat deed, was mijn telefoon vergrendeld met zowel vegen als een code..
    Nu lukt het me niet meer?! Kan iemand me helpen?

    • Ja, dat had ik dus ook. Was er heel blij mee. Nu kun je het dus alleen maar als je het op vegen zet. Waarom deze optie weghalen? :( Pffft...

1 2 3