Drie tips om direct met je Samsung Galaxy Note 3 te doen

Daar is hij dan: jouw gloednieuwe Samsung Galaxy Note 3. Je stopt je simkaart erin, net als de batterij, en – hop – je start ‘m voor het eerst op. Nadat je de gebruikelijke configuratieprocedure hebt doorlopen zijn er nog een paar dingen die je eigenlijk gelijk met het toestel kunt doen, waar je misschien minder snel aan denkt.

samsung-galaxy-note-3-tips-in-gebruikname Drie tips om direct met je Samsung Galaxy Note 3 te doen

Kies je favoriete kleurweergave

Zoals je waarschijnlijk wel weet heeft de Galaxy Note 3 een Super Amoled beeldscherm, met een fantastisch contrast. Maar de kleuren worden niet altijd even natuurgetrouw weergegeven. Nu kan het natuurlijk zijn dat je wel houdt van felle, oververzadigde kleuren – maar juist anno 2013 kunnen Samsung’s Amoled schermen er ook erg natuurgetrouw uitzien.

samsung-galaxy-note-3-tip-schermmodus-kleuren-aanpassen Drie tips om direct met je Samsung Galaxy Note 3 te doen

Tik hiervoor in het thuisscherm op de Menu toets, en kies Instellingen. Onder de tab Apparaat tik je vervolgens op Display, en in het volgende menu op Scherm-modus. Als je Adapt Display aan laat staan, zal je Note 3 zelf de kleurweergave regelen en aanpassen aan de toepassing die je op dat moment gebruikt. Maar je kunt ook handmatig kiezen voor één van de vier andere weergavemodi, waarvan Professionele foto en met name Film een rustiger beeld geven.

Geen S Voice via de Home knop

S Voice is Samsung’s eigen spraakgestuurde assistent, die je standaard kunt starten door twee keer kort achterelkaar op je Home knop te drukken. Maar eerlijk is eerlijk: zo handig is S Voice nu ook weer niet. En Nederlands beheerst de app al helemaal niet. Toch zal de Note 3 iedere keer dat je op de Home knop drukt even wachten om te kijken of je er misschien nóg een keer op drukt – voor het geval je S Voice wilt starten.

samsung-galaxy-note-3-s-voice-uitzetten-snellere-home-knop Drie tips om direct met je Samsung Galaxy Note 3 te doen

Als je dus wilt dat je Home knop sneller reageert moet je S Voice ‘ontkoppelen’. Om dit te doen druk je snel twee keer op je Home knop om S Voice te starten. Tik nu op de Menu toets, en kies Instellingen. Nu hoef je alleen nog maar het vinkje bij Open via the home key weg te halen, en klaar is Kees: de Home toets reageert nu nét even wat sneller. Het verschil is klein, maar omdat je ‘m zo vaak gebruikt is het wat ons betreft een prettige aanpassing.

Maak 13 megapixel foto’s

In ieder lijstje met de technische specificaties van de Galaxy Note 3 kun je lezen dat het toestel is uitgerust met een 13 megapixel camera. Maar als je ‘m net nieuw in gebruik neemt, is de camera ingesteld op het maken van 9,6 megapixel foto’s met een beeldverhouding van 16:9. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar als je écht plaatjes wilt schieten met een 13 megapixel resolutie zul je dat wel eerst moeten instellen.

samsung-galaxy-note-3-camera-instellen-op-13-megapixel-resolutie Drie tips om direct met je Samsung Galaxy Note 3 te doen

Start daarvoor de camera applicatie, en tik op het ‘tandwiel’ symbool om meer opties te tonen. Tik nog een keer op het tandwieltje om naar de echte camerainstellingen te gaan. Kies nu Fotogrootte, en in het nieuwe menuutje de gewenste resolutie – bijvoorbeeld die van 13 megapixels, oftewel: 4128×3096 (4:3).

Meer?

Ongetwijfeld zijn er nog maar kleine handigheidjes die je eigenlijk direct bij het in gebruik nemen van je Galaxy Note 3 kunt doen en/of instellen. Weet jij er nog meer? Deel ze hieronder met ons en je medegebruikers!

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Thiry zegt

  Graag zou ik willen weten hoe ik “My Magazine” kan uitzetten. Het scherm “My Magazine” verschijnt bij het drukken op de “Home” toets als het thuisscherm actief is. Ook bij het naar boven vegen van het thuisscherm, verschijnt “My Magazine”.

 2. Dirk-Jan zegt

  Graag zou ik willen weten hoe ik een emailadres van mijn werk kan instellen. Bij het instellen krijg ik telkens de foutmelding kan geen contact maken met server, terwijl dit op mijn oude telefoon geen probleem was?

 3. Paul zegt

  Hallo, ik zie dat je bij je printscreen keuzes hebt in de fotogrootte, om zo je megapixel te bepalen. Ik zie daarin veel keuzes, maar ikzelf kan alleen kiezen uit 2.0M 1920×1080 (16:9) – 1.6M 1440×1080 (4:3) – 0.3M 640×480 (4:3). Weet iemand hoe dit kan?

  Bedankt!

  Paul

 4. Johan Schutter zegt

  Goedemorgen,

  Mijn galaxy note3 heeft problemen bij opstarten, hij blijft nl maar opstarten, heel af en toe komt het
  scherm met de pincode.

  Hoe te verhelpen?

  Dank

  Johan

 5. Nathalie zegt

  Ik heb gisteren een update gehad op mijn Samsung Galaxy Note 3 en nu het batterij icoontje bovenin ineens een grijze kleur i.p.v. fel groen. Hoe kan ik dat weer veranderen?

  Groetjes,
  Nathalie

 6. monique zegt

  Hallo,

  Ik heb een samsung note 3 en een pincode erop zitten. Nu weet ik mijn code niet meer. Wie weet hoe ik dit kan resetten of wat. Het geeft elke x na 5x aan dat ik 30 sec moet wachten. Pincode zit erop vanweg de upc wifi hotspots. Normaal heb ik er geen pincode op mn telefoon….

Praat mee