Samsung Galaxy S10 screenshot (schermafbeelding) maken: zo doe je dat

Hoe maak je een Samsung Galaxy S10 screenshot? Nou, dat lees je hieronder. En als we toch bezig zijn, leggen we gelijk ook uit welke mogelijkheden de Slim vastleggen feature van de Galaxy S10 nog meer biedt.

Samsung Galaxy S10 screenshot maken

Als je eerder al eens een Samsung telefoon hebt gehad, dan heb je alvast een aardig idee hoe je een schermafbeelding maakt op de Galaxy S10, S10 Plus of S10e. Aan de grote lijnen is de afgelopen jaren niet zoveel veranderd, namelijk. Je kunt ook op de Galaxy S10 op twee manieren een screenshot maken.

De eerste methode is tevens de eenvoudigste. Druk tegelijk op de Aan/uit-toets en op Volume omlaag. Op de S10 hoef je deze niet eens even vast te houden. Zodra je ze allebei indrukt wordt direct een screenshot vastgelegd. Heel eventjes wordt het display wit, en direct daarna verschijnen de extra opties van Slim vastleggen (zie hieronder) in beeld.

De andere manier is de bekendste – maar niet per se de handigste. Ook anno 2019 kun je op de Galaxy S10 nog steeds schermafbeeldingen maken door met de zijkant van je hand over het scherm te vegen. Check eventueel of deze manier ingeschakeld is, door via Instellingen naar Geavanceerde functies te gaan, en daar Bewegingen en gebaren te kiezen. Bij het kopje Vegen voor schermafbeelding moet de schakelaar aan staan.

Je vindt de gemaakte schermafbeeldingen in de Galerij in het album Schermafbeeldingen.

Slim vastleggen opties: scrollen, bijsnijden, schrijven, delen

Maar dat is niet alles. Als je de functie Slim vastleggen aan hebt staan – via Instellingen en Geavanceerde functies – dan kun je direct na het maken van een screenshot nog meer dingen doen. Als je een afbeelding hebt gemaakt, verschijnen onderin beeld drie of vier opties. Als je op je scherm verder naar beneden kunt scrollen, dan is er eerste ‘extra' optie: Scrollen. Tik daarop, om nog meer van het scherm aan de afbeelding toe te voegen. Je maakt zo eenvoudig screenshots van complete webpagina's of documenten, bijvoorbeeld.

Daarnaast zie je het icoontje voor Bijsnijden. Wil je niet alles vastleggen dat op je scherm te zien is? Selecteer na het maken van de screenshot dan welk deel je wilt opslaan. En met het ‘potlood-icoontje' kun je direct met je vinger op de schermafbeelding tekenen of schrijven. Onderstreep een stuk tekst, omcirkel het object dat je wilt uitlichten, etc.

En als laatste is er natuurlijk de optie om de gemaakte Galaxy S10 schermafbeelding direct met je contacten te delen. Hoe dat werkt spreekt nogal voor zich.

Wat vind jij de makkelijkste manier om een schermafbeelding te maken op je Galaxy S10? Knoppen indrukken, of vegen? En als je hier toch bent, vergeet dan niet onze andere Galaxy S10 tips en trucs te checken!