Samsung Galaxy S10 tip: eenvoudig documenten scannen met de camera

Wist je dat Samsung de camera van de Galaxy S10 standaard heeft voorzien van een documentenscanner? En je hoeft er niet eens iets voor te doen.

Galaxy S10 camera tip: document scannen

Het is zo makkelijk: even een fotootje maken van een document, om deze digitaal op te kunnen slaan. Maar het is een blijft een foto van een document. Natuurlijk zijn er speciale apps die het resultaat verbeteren – de randen wegsnijden, de oriëntatie aanpassen, etc. Dit laatste heeft Samsung nu direct in haar eigen camera app op de Galaxy S10 ingebouwd. Of om precies te zijn: in de Scène-optimalisatie functie daarvan.

Als je, met Scène-optimalisatie ingeschakeld, een foto maakt van een document, dan zal de S10 dit automatisch herkennen. In het Scène-optimalisatie icoontje rechtsboven verschijnt dan de letter T. Bovendien zie je wat de telefoon ‘denkt' dat het document is. Dit gele venster geeft het gebied aan wat je als document vast gaat leggen. Pas de hoek van de camera en/of het document aan, als deze niet direct in zijn geheel herkend wordt.

Als het document eenmaal netjes in het gele venster past, dan tik je op Zoeken. Het ‘gescande' document vind je in de Galerij tussen de andere foto's. Het resultaat (zie onderaan) is meestal behoorlijk goed, al moet je het natuurlijk niet vergelijken met een echte scanner. Deze functie heb je met je Galaxy S10 altijd bij, en is dus vooral gewoon erg handig.

Meer tips

Natuurlijk is het scannen van documenten niet de enige functie van Scène-optimalisatie. De telefoon herkent een hele rits aan scenario's, en past hier allerlei instellingen op aan. Het resultaat is soms erg mooi, maar – in onze ervaring – niet altijd. Het is dus geen slecht idee om zelf even te checken wat bij jou past. Je schakelt Scène-optimalisatie in of uit door op het icoontje in je cameravenster te tikken. Deze zit rechtsboven als je jouw Galaxy S10 in landschapsmodus gebruikt, of rechtsonder in de portretstand.

En als je toch hier bent, check je beter ook gelijk onze verdere archief met de beste Galaxy S10 tips en trucs!

Owja, en natuurlijk het (onbewerkte) resultaat:

Lees de reacties (1)

  • Wat ik ook probeer, ik krijg nooit het hele A4-tje. Kunt u dit wat uitwerken op een rustige zonnige dag?