Zo heet Samsung’s opvouwbare display: ‘Infinity-V’

Een opvallende merkregistratie onthult mogelijk de naam van Samsung's opvouwbare smartphonedisplay: ‘Infinity-V'. De Zuid-Koreaanse aanvraag laat weinig te raden over.


Samsung's opvouwbare display: Infinity-V

Volgende week vindt in de VS de Samsung Developer Conference (SDC) plaats. Alle tekenen wijzen erop dat de Zuid-Koreanen daar ook een eerste glimp zullen tonen van hun aankomende opvouwbare smartphone. Hoe dit toestel moet gaan heten blijft onduidelijk. Maar of het nu Galaxy F is, Galaxy X, of nog iets anders,  het scherm krijgt een branding die doet denken aan die van de huidige topmodellen.

De registratie van de term Infinity-V, die Samsung op 26 oktober aanvroeg, vermeldt expliciet dat de naam bestemd is voor ‘smartphones' en ‘display for smartphones'. Hij sluit aan bij de huidige ‘Infinity' schermen van toestellen als de Galaxy S9 en S8. Of dit betekent dat Samsung's vouwtelefoon ook afgeronde edges heeft, is daarmee niet zeker. Tenslotte gebruikt Samsung de naam ‘Infinity' ook voor platte toestellen zonder gebogen randen, zoals de Galaxy A9 en A8.

Overigens gebruikte Samsung ooit intern de projectnaam Project Valley voor een vroege versie van haar opvouwbare smartphone. In die naam hintte de V van Valley al naar de V-vorm van het apparaat. En ook nu duikt de V dus weer op, in combinatie met Samsung's design nieuwe stijl.

Releasedatum?

De verwachting is dat Samsung volgende week, tijdens de SDC voor het eerst een Galaxy F/X/etc. aan de wereld voor zal stellen. De kans is groot dat het daarbij voorlopig dan ook bij blijft, en er niet direct een commerciële release wordt aangekondigd. Deze volgt pas in 2019, mogelijk pas na de komst van de Galaxy S10.

De eerste echte release is er bovendien een met een beperkte oplage, die in een beperkt aantal landen zal verschijnen – tegen een hoge prijs. Met andere woorden: het gaat nog even duren voor we hier in Nederland een opvouw-Galaxy in een normaal prijssegment tegenkomen.