Zijn dit de specificaties van de Samsung Galaxy A10, A30 en A50?

Helemaal uit India komt een lijst met specificaties overgewaaid van Samsung's aankomende Galaxy A10, Galaxy A30 en Galaxy A50. Een hoop details blijken – in onze ogen – verrassend.

Galaxy A7: 3D glossy achterkant, net als de A30 en A50

Galaxy A-serie 2019 specificaties

Al sinds zomer 2018 weten we dat Samsung dit jaar toestellen als de A10, A30 en A50 wil lanceren. Sindsdien kwamen van verschillend modellen al het een en ander te weten – maar vooral details over schermgrootte, afmetingen en bouwkwaliteit ontbraken tot nu toe. De mensen van MySmartPrice beweren nu een uitgebreid overzicht in handen te hebben met bijna alle specs van deze drie modellen.

Galaxy A10: 6,2 inch LCD, enkele camera

Als instap A-serie telefoon moet de Galaxy A10 straks dienst doen. Zoals je ook al in het bovenstaande overzicht kunt zien heeft deze een 6,2 inch LCD scherm met een inkeping voor de 5 megapixel frontcamera. De behuizing is van glimmend plastic. Achterop zit een enkele 13 megapixel camera met een f/1.9 diafragma. Samsung's Exynos 7884 processor doet het rekenwerk, en heeft daarbij 3GB RAM ter beschikking. Standaard krijg je 32GB opslag. Het toestel zou niet beschikken over een vingerafdruksensor. De accu heeft een capaciteit van 4000 mAh.

Deze gegevens komen niet helemaal overeen met de recente benchmarkvermelding van de A10. Daarin beschikte het toestel bijvoorbeeld over maar 2GB werkgeheugen. Die test vermeldde de Exynos 7885, maar ook de 7884 identificeert zich als zodanig, dus dan kan kloppen.

Galaxy A30: 6,4 inch AMOLED, dual camera

De Galaxy A30 heeft een 6,4 inch scherm-met-notch, wat bovendien van het AMOLED type is. Ook dit toestel draait op een variant van Samsung's Exynos 7885 processor, heeft 3GB RAM en 32GB opslag. De frontcamera heeft een 16 megapixel sensor, terwijl achterop een 16+5 megapixel dual camera aanwezig is.

Ook de A30 heeft een 4000 mAh batterij, die via een USB type-C aansluiting snel kan opladen. Bovendien is de behuizing van ‘3D Glossy Plastic', wat vermoedelijk hetzelfde materiaal is dat wel al kennen van de Galaxy A7 uit 2018. Dat is een visueel mooi materiaal, dat toch wat minder premium aanvoelt als het glas-en-metaal van bijvoorbeeld de Galaxy A8.

Galaxy A50: 6,4 inch AMOLED, triple camera

De duurste van dit trio telefoons is duidelijk de Galaxy A50. Net als de A30 heeft de A50 een 6,4 inch AMOLED scherm met een FHD+ resolutie. In dit scherm zit ook de vingerafdruksensor ingebakken – een beetje net als op de Galaxy S10, maar het gaat hier niet om een ultrasone scanner. De processor is Samsung's nieuwere Exynos 9610. Bovendien krijgt de A50 standaard 4GB RAM mee en 64GB opslag, en er zou ook een versie bestaan met 6GB RAM en 128GB opslag.

We zien onze eigen informatie – dat de Galaxy A50 een 4000 mAh accu heeft – ook bevestigd. De A50 heeft een triple camera aan de achterzijde, met een 25 megapixel sensor, een 8 megapixel groothoeklens en een 5 megapixel dieptesensor. De frontcamera heeft een 25 megapixel resolutie. De Galaxy A50 is exact even groot als de A30, en een paar millimeter hoger – én smaller – dan de A10. Maar alle drie de modellen zijn flinke telefoons.

Nieuwe Galaxy A-serie in Nederland

De A50 lijkt dan een soort opvolger/vervanger van de huidige Galaxy A7 te zijn, met vergelijkbare camera's en bouwkwaliteit, maar een groter scherm, snellere hardware en meer accu. Dat Samsung voor veel nieuwe A-toestellen vasthoudt aan het ‘3D plastic' van de A7 verbaast ons toch wel een beetje. De laatste jaren was Samsung met de serie juist een meer premium weg in geslagen, waar de Galaxy A8 en A9 uit 2018 goede voorbeelden van zijn.

Los van of de bovenstaande informatie juist zal blijken te zijn, alleen van de Galaxy A50 weten we al dat hij inderdaad naar Nederland komt. Van de A10 en A30 zijn vooralsnog geen Nederlandse versies in ontwikkeling.  Wel komen andere nieuwe A-modellen naar ons land, waarvan we nog niet zoveel details weten. Denk daarbij aan de Galaxy A20, Galaxy A40 en Galaxy A70. De kans is groot dat we ook over deze modellen spoedig meer te weten gaan komen. Wanneer Samsung de nieuwe A-serie lanceert is nog niet bekend.

Lees de reacties (1)

  • Mooie veranderingen voor de A serie van Samsung, maar de vraag die mij bezighoudt wanneer komt draadloos laden naar de A serie. Het is 2019 dus dan mag het zo zachtjes aan wel een keer komen. Ik ben namelijk geïnteresseerd in de A serie omdat je daar wel dual sim kan gebruiken plus een sd kaart. Bij de S serie tot nu toe altijd moeten kiezen of een extra sim of een sd kaart. Gezien ik altijd de S serie heb gehad ben ik gehecht aan draadloos laden en dat mist tot op de dag van vandaag op de A serie. Zodra de A serie draadloos laden heeft ben ik geïnteresseerd.