Vroege versie Android 8.0 Oreo voor Galaxy Note 8 duikt op in de VS

Een vroege testversie van de Android 8.0 Oreo software voor de Galaxy Note 8 is opgedoken. Het gaat om een firmware voor de Amerikaanse versie van het toestel.

De verwachting is dat Samsung de update naar Android 8.0 Oreo straks eerst naar de Galaxy S8 zal uitrollen. Dat neemt niet weg dat de nieuwe software natuurlijk ook voor de Galaxy Note 8 in ontwikkeling is. Sterker nog: een testfirmware is nu al uitgelekt, met een addertje onder het gras.

Galaxy Note 8 Android 8.0 Oreo testfirmware

Via Reddit (thread inmiddels verwijderd) komt een heuse dump bovendrijven van een Android Oreo firmware voor de Amerikaanse Note 8. De firmware heeft versienummer N950USQU2CQL1. Inderdaad, voor de Note 8 met modelcode SM-N950U, dus, en niet voor ‘onze' SM-N950F. De firmware laat vooral een ding goed zien: het werk schiet al op, maar is allesbehalve klaar.

Gebruikers op Reddit melden dan ook dat onder meer de camera app nog niet goed werkt. De gehele indruk van de nieuwe software op dit moment is toch vooral ‘wonky'. Wel zien we dat de update direct de Samsung Experience interface versie 9.0 met zich meebrengt. We gaan er gemakshalve vanuit dat de vernieuwingen grotendeels vergelijkbaar zijn met Android 8.0 op de Galaxy S8.

Zelf installeren?

We herhaalden het al een paar keer, maar voor de duidelijkheid: de opgedoken firmware werkt níet op de Nederlandse Note 8. Als je ‘m erop flasht, werkt je toestel niet meer. De Amerikaanse Note 8 heeft nu eenmaal toch wel wat andere hardware dan de internationale toestelvariant die in Europa en Nederland verkocht wordt. Voor nu kunnen we dus niet meer dan op afstand meekijken.

Wanneer Oreo op de Galaxy Note 8?

Het is nog niet bekend wanneer de Nederlandse Galaxy Note 8 de update naar Android 8.0 Oreo gaat krijgen. De Galaxy S8 komt in ieder geval als eerste aan de beurt, en ook dat gaat vermoedelijk niet voor het einde van het jaar gebeuren. De firmware die nu uitgelekt is laat zien dat Samsung nog lang niet klaar is om de update aan een groot publiek aan te bieden. Geduld blijft voorlopig een schone zaak.

(via)

Lees de reacties (3)

    • Dat is nog onduidelijk. Bij deze vroege versie zelf nog niet (aldus Reddit), maar er zouden wel voorbereidingen voor aanwezig zijn. Afwachten dus hoe het in de uiteindelijke versie uitpakt

  • Ik vind dit wel echt slordig van Samsung... zelfs Sony was hun voor.
    Als dit volgend jaar nog speeld stap ik gerust over naar een toestel van andere merk.