Verrassend: Android 13 update beschikbaar op de Samsung Galaxy M52

Veel eerder dan verwacht kun je op de Samsung Galaxy M52 vandaag de Android 13 update installeren. In ons land profiteert dit toestel ervan dat hij in sommige andere landen veel populairder is.

Galaxy M52 update naar Android 13, One UI 5

Ruim een jaar geleden verscheen de Galaxy M52 – in een beperkte release – op de Nederlandse markt. Hoe veel er in die tijd van verkocht zijn weten wij niet, maar één ding staat vast. Hij krijgt nu verrassend vlot de grote upgrade naar Android 13. Onlangs zagen we ‘m in de planning voor december, tenslotte.

Maar nee, vandaag al kun je het grote update-pakket downloaden op de Nederlandse Galaxy M52 5G. Aan boord zijn drie grote veranderingen: Android versie 13, One UI versie 5, én de beveiligingspatch van de maand november.

Over de veranderingen en nieuwe features schreven wij de afgelopen tijd het een en ander:

Verder is het goed om te bedenken dat een grote Android upgrade altijd tijd nodig heeft. En bedoelen we niet alleen de installatie zelf. Het duurt ook even – uren, dagen – voor het systeem helemaal bijgewerkt en opnieuw geoptimaliseerd is. Als je na de installatie de indruk hebt dat je accu snelle leeg gaat, dan kan dat zomaar kloppen. Echter, de kans is heel groot dat dit na verloop van tijd weer normaliseert.

Beschikbaarheid

Je kunt de grote upgrade nu installeren op de Nederlandse Galaxy M52. In sommige Europese landen – waaronder Duitsland – is hij nog niet beschikbaar, dus als jij een importtoestel hebt, kan het zijn dat je nog even moet afwachten.

Vroeg of laat verschijnt vanzelf de melding dat de update klaar staat voor downloaden. Je kunt ook altijd zelf, handmatig de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Lees de reacties (4)