Unbranded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat update

En… daar is hij dan: de langverwachte update naar Android 4.4 KitKat voor de unbranded Samsung Galaxy Note 2.

Nadat eerder al de Galaxy Note 2 varianten – zonder 4G, en met 4G – van T-Mobile aan de beurt waren, is Android 4.4 nu beschikbaar voor de unbranded Note 2, dus het toestel dat niet direct bij één van de grote providers is gekocht. Die zonder 4G, wel te verstaan – de GT-N7100 dus.

De update, met aan boord firmwareversie XXUFNE1, is ruim 427 MB groot, en brengt een nieuwere versie van het Android besturingssysteem naar de Galaxy Note 2. Naast een aantal bescheiden cosmetische vernieuwingen – waaronder de witte icoontjes in de notificatiebalk – krijgt het toestel ook een paar nieuwe handigheidjes.

Zo kun je nu bijvoorbeeld eenvoudiger instellen welke applicatie je wilt gebruiken voor het versturen van berichten – SMS, Google Hangouts – of welke launcher standaard op je Note 2 in ingesteld.

De voormalige GPS sneltoets in de notificatiebalk gaat nu door het leven als Locatie.

Ook wordt de album art op het vergrendelscherm nu op het volledige scherm getoond als je muziek luistert, zijn een aantal Google diensten beter geïntegreerd, en kan er via een WiFi netwerk geprint worden.

De update is beschikbaar via de Galaxy Note 2 zelf, en op korte termijn natuurlijk ook via Samsung's Kies software op je PC.

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw toestel? Wat merk jij zoal?

 

Lees de reacties (52)

  • Net de upgrade gedownload en geinstalleerd. het eerste wat me direct opvalt is de 'degrade' van de battery-indicator tot een kleurloos niemendalletje, iets dat je niet meteen verwacht bij een UPgrade..

  • Op het toetsenbord is nu een button waaronder een berg smiley's/emoticons te vinden is - voor de liefhebber daarvan. #galaxynote2

  • Waarom krijg ik hem niet? ik heb de unbranded , als ik controleer op updates zegt hij de laatste updates zijn al geinstalleerd.......... Voorheen kreeg ik hem altijd meteen. Ook 4.3 kwam er in 1 keer op.

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen