T-Mobile branded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat update

Het gebeurt de laatste tijd wel vaker dat branded toestellen een update krijgen, nog voor deze voor de unbranded toestelversie beschikbaar is. Dit is ook het geval met de Android 4.4 KitKat update voor de Samsung Galaxy Note 2 zonder 4G (GT-N7100). Gebruik(st)ers met een toestel van T-Mobile kunnen de update vanaf vandaag installeren.

samsung-galaxy-note-2-4g-tmobile-update T-Mobile branded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat update

Hij zat er al een tijdje aan te komen, en nu is de kop er dus af. Als je een T-Mobile branded Galaxy Note 2 hebt – bij T-Mobile aangeschaft dus – zónder 4G verbinding kun je aan de slag. De Android 4.4 KitKat update wordt voor dat toestel namelijk nu uitgerold in Nederland.

Na de update is de interface van de Galaxy Note 2 voorzien van een bescheiden facelift, en vind je een aantal nieuwe functies op het toestel (zie HIER).

Je kunt deze update, met firmwareversie XXUFNE2, nu installeren via het toestel zelf, of uiteraard met Samsung’s Kies programma op je PC.

Omdat wij hier alleen een unbranded Galaxy Note 2 beschikbaar hebben, en de update dus nog niet zelf kunnen installeren, aan jou de vraag: hoe groot is deze update? En wat merk jij zoal na installatie?

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Ruben zegt

  Ik zit nog te wachten! Heb dan wel een unbranded toestel zonder 4G. In ieder geval goed te horen dat er meldingen uit Nederland komen, betekend dat hij erg dichtbij is!

 2. Rien zegt

  Ik zit er ook al lang op te wachten. Kitkat zou al lang uit zijn. Hier wordt al ruim een maand gewerkt met KitKat op de Samsung Galaxy S4. Waarom het voor de Note 2 zo lang moet duren is mij een raadsel. Hoe lang nog? Weet iemand al iets concreets? T-mobile servicedesk beweerde zelf ook dat als ik ‘m aan Samsung Kies zou hangen dat-ie dan wel zou update-n. Maar niks is minder waar. Kies geeft aan dat ik met de meest recente firmware werk. En dat is dus geen Android 4.4…..

 3. Ricardo zegt

  De veranderingen zijn heel klein en sommige functies uit de oude software zijn verdwenen best wel jammer. Helaas kan knox nog steeds niet verwijderd worden.

 4. Ruben zegt

  Vanmorgen de update gehad op mijn unbranded note 2. Nog weinig verschillen gezien, wel lijkt hij een stuk soepeler te lopen (geen factory reset gedaan) en batterij gebruik ziet er zeer goed uit maar dat is natuurlijk ook slechts een eerste indruk.

 5. tbullar zegt

  Is er nog iets veranderd aan de WIFI verbindingsproblemen?
  Bij mijn toestel is deze belabberd na de 4.3 update enkele maanden geleden.
  Verbinding met router wordt steeds verbroken, op verschillende locaties, dus niet router afhankelijk.
  Ga sowieso de update doen, want dit is waardeloos.
  Mijn data verbruik is verdubbeld (500Mb>1000Mb) omdat steeds verbinding via mijn data-abonnement gezocht wordt na het verbreken van de WIFI verbinding.

 6. Ron zegt

  Bij mij lijkt de update te zijn uitgedraaid op een kleine ramp. Na de installatie van Kitkat kunnen sommige veel door mij gebruikte apps geen gebruik meer maken van de externe sd kaart. Mijn offline topografische kaarten zijn niet meer toegankelijk voor mijn gps app Locus. De Nederlandse kaart is zowat 2GB groot en past niet op mijn interne opslag. Ook kan Total Commander geen folders aanmaken op de externe sd kaart of bestanden verplaatsen. Bovendien is er spontaan en suf muziekje gaan spelen dat met geen mogelijkheid kan worden uitgezet. Alleen een herstart van het toestel stopt de muziek tijdelijk. Terug naar de vorige versie kan volgens mij niet. Heeft iemand vergelijkbare ervaringen na de update naar Kitkat?

Praat mee